Er OA til å stole på?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette argumentet har jeg hørt utallige ganger fra ulvemotstanderne: «Ulven er ikke utrydningstruet, det er mer en nok av den i Canada og Sibir». De som sier dette  skjønner svært lite. De vil ikke ha ulv overhodet og mener at resten av Europa bør ta støyten og evntuelle problemer med ulven. Enda vi har bedre forutsetninger for å ha ulv enn de fleste land i Europa.

Vi et et stort land i størrelse og er tynt befolket. De har heller ikke forstått at vi har internasjonale forpliktelser, og at vi skal følge opp vår egen naturmangfoldlov som dessverre er blitt en fast salderingspost når det gjelder naturforvaltning. Skal vi finne oss i det? Jeg mener nei. Synes at det er lite demokratisk at liten gruppe i Norge som ulvemotstandere tross alt er skal styre denne prosessen. Det et et stort flertall for ulv i Norge. Ulvemotstandere har fått lov til å fremføre sin propaganda siden tusenårsskiftet. Nå synes jeg de bør legge ned «våpnene» og i stedet sette seg ned og finne ut hva natur er og hvilke mekanismer som fungerer der - og komme tilbake til oss vanlige dødelige for en dialog. Før dere gjør det vil det aldri bli noen dialog. Menneskenes bruk av naturen er i ferd med å ødelegge vår vakre jord. Dette har jeg hørt utallige ganger fra ulvemotstanderne: «Menneskene har rett til å bruke naturen på akkurat den måten vi vil».

Det har vi vi absolutt ikke. Og det er den innstillingen som er i ferd med å ødelegge  verden. Det siste er i alle fall sant. Trodde at bøndene var den yrkesgruppen som skulle ta ta vare på naturen, men de er kanskje noen av de verste. Ref. debatten om sprøytemiddelet glyfosat (roundup) som bøndene Norge og resten av verden bruker bruker og hvor Norge har besluttet følge EU enda de ikke trenger å gjøre det. Ref. URIX fra 27.11.2017 på NRK 2. Det som var det mest negative ved dette programmet var at grisebonden i Norge som stilte opp her og ved oppsummeringen på slutten avviste alle de tusen rapporter som er fremskaffet om dette farlige sprøytemiddelet som lite seriøse. Dette sprøytemiddelet forgifter eller kan forgifte hele jorden, vann, dyr, hav, koraller fisk og mennesker. I Siri Lanaka har titusenvis dødd eller blitt skadet av dette middelet. Ca. 25.000 døde og 70.000 er skadet av dette sprøytemiddelet . Fattige Siri Lanka har av denne grunn forbudt dette sprøytemiddelet . Grisebonden trodde mer på EU og forskningsrapporter fra produsenten Monsanto som er grunnlaget for godkjenningen som nå foreligger i EU. Flere titalls millioner har protestert mot dette sprøytemiddelet, i Europa er det 1,3 millioner som har underskrevet. Synes at varselklokkene burde ha ringt for bondesamvirket i Norge når det gjelder dette sprøytemiddelet. Den professor (fra USA) som vet best hvorledes grunnlaget for vitenskaplig rapport skal fremskaffes forkastet rapportene fra Monsanto som ubrukelige, de følger ikke reglene for en vitenskaplug rapport. Merkelig at varselklokkene ikke har ringt i bondesamvirket for næværende godkjenning. I EU er bare gitt for 5 år, mot normalt 15 år...De må ha fått med seg all den motstanden ute i verden mot å bruke dette sprøytemiddelet. Enkelte forskere kalte dette sprøytemiddelet økomord. Men se på denne videoen på NRK 2. Og merk dere koklusjonen fra tribunalet... Monsanto var invitert til dette trubunalet, men stilte ikke opp. Det sier en del... En sterk reportasje dette.

Jeg mistet totalt respekten for OA etter at OA publiserte et innlegg fra en Kvikstad som kalte oss ulvevernere  og sammnelignet oss med IS-terrorister. Jeg kommer å ta opp det dere skriver med de som står for pressestøtten til lokalavisene og med PFU. Det ser ut som vær varsom plakaten ikke gjelder i avisen i ulvefylkene. De virker som bondesamvirket ikke. kan kritiseres på noen måte - er de blitt den hellige ku i næringslivet? Mener at enhver skattebetaler har full rett til å kritisere landbruket og jordbruket som alle andre  yrkesgrupper. Jordbruker begynner å bli temmelig dyrt. OECD har regnet ut at de  får 23 milliarder i støtte.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags