Berit Helbergs kunnskap om lovverk og ulvefrykt

Arkivbilde

Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger 

Nå har Berit Helberg hatt to virkelig opplysende og belærende bidrag om rovdyrproblematikken i OA. Det første, med overskriften «Når politikere protesterer mot at loven blir fulgt», hvor hun tar for seg lovanvendelsen da Klima- og Miljøministeren la sin beskyttende hånd over disse 32 ulvene som det var et stortingsvedtak på at skulle felles. Og hvor hun sier at demokrati og lovverk for en gangs skyld har fungert.

Som jeg tidligere har skrevet var det ikke lovverket som var årsaken til at Klima- og miljøministeren gjorde denne snuoperasjonen, men påtrykket fra ulvevernerne. Og her røper Helberg at det ble satt i gang en underskriftskampanje hvor over 70.000 personer hadde signert kampanjen for å stanse ulvejakta. Så jeg tror ikke jeg gol i tomme riset når jeg omtalte Vidar Helgesen som nikkedukke for rovdyrvernerne. Og jeg tror Berit Helberg skal snakke lavt om demokrati. Synes hun det har noe med demokrati å gjøre når myndighetene, mot innbyggernes vilje, har bestemt at her skal det være ei ulvesone hvor ulven skal ha fritt leide og ikke kan beskattes, og det må dere finne dere i? Det er tydelig at de som bor innen ulvesona ikke har samme rettigheter som de som bor langt fra problemene.

I det andre bidraget, med overskriften «Ulvefrykten og ulvehatet», belærer hun oss om hvordan vi skal takle ulvefrykten. Her får vi innsyn i hvilke enorme kunnskaper hun er besittelse av når det gjelder å forholde seg til frykten for ulv. I den forbindelse anbefaler jeg henne å ta en tur til Trysil å belære småbarnsfamilier som har store ulveflokker rundt husene sine om ulvefrykt. Jeg viser til reportasje i dagsrevyen på NRK 1 den 3. januar.

Som vanlig duller Berit Helberg seg inn i sin egen fantasiverden, hvor hun omgir seg med en ordbruk som ikke har noe med virkeligheten å gjøre. Og hun bare kimser av at ulven skulle utgjøre noen fare for menneskene. Når alle som driver med sau i ulvesonen må slutte på grunn av at ulven skal ha fritt leide, tror hun da at småbarnsfamilier som bor i denne sonen ikke har noe å frykte? Jeg vil anbefale henne å besøke noen småbarnsfamilier som bor i disse områdene så får hun kanskje et annet syn på hvordan ulvefrykt og ulvehat kan oppstå?

Når det ikke lenger finnes byttedyr innen ulvesonen må jo ulven ha noe å leve av, og ikke kom og fortell meg at den da ikke vil bli en trussel mot dem som er tvunget til å bo blant disse massemorderne. Eller skal Berit Helberg og hennes likesinnede sørge for mattilgangen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags