Kunnskap om ulv

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI nasjonen 13. september kan en lese at «Regjeringa har bestilt mer kunnskap om ulv.» Og de ber om at «En faglig gjennomgang av den norske delbestanden av ulv skal være klar innen 1. september 2019». Dette går fram i et brev som Klima- og miljødepartementet (KLM) sendte til Miljødirektoratet (MD) i april, ifølge Nationen. – I brevet forlanger departementet at gjennomgangen «må ha et strengt faglig perspektiv».

Hvilken instans, og hvor holder de til de som skal gi regjeringa mer kunnskap om dette dyret, som ikke har noen annen misjon enn å etterlate seg store mengder massakrerte lik? Er det noen urbane byråkrater som sitter på et kontor i hovedstaden som skal gi regjeringa denne kunnskapen?

Er dette et nytt påfunn for å trenere uttak av ulv i beiteprioriterte områder? Hvis regjeringa ønsker mer kunnskap om ulven må de henvende seg til dem som får føle denne ulveterroren på kropp og sjel, og som har det «faglige perspektivet»?

Det er de som sitter på kunnskapen, og ikke noen byråkrater på et kontor i hovedstaden. Det man trenger å vite om ulven vet beitebrukere og jegere alt om. Sauebøndene som gjennom hele beitesesongen må lete opp maltrakterte sauelik, etter dette dyret regjeringa har for lite kunnskap om, og jegere som finner sin beste venn hunden halvspist etter møte med ulvekjeften. Dette er kunnskap man gjerne kunne vært foruten men som er godt kjent i Bygde-Norge. Og hvilken annen kunnskap om ulven trenger regjeringa?

De må vel nå være godt kjent med at ulven ble gjeninnført sist på 1900-tallet og har gener fra østeuropeisk ulv, lever kun på kjøtt og derfor må drepe sine medskapninger hver dag for å få det. De dreper heller ikke bare det de trenger til livets opphold, men opptrer som lystmordere og massemordere.

Mange steder hvor ulven opererer i beitesesongen etterlater den seg store mengder maltrakterte lik. Om sommeren er det først og fremst beitende husdyr som får føle ulvekjeften, og vinterstid er det hjorteviltet. Dette er dyr som skaffer oss den reneste, beste og billigste maten på den mest varierte plantefloraen som bare finnes i våre utmarker. Dette er kunnskap regjeringa burde være godt kjent med. Hvis ikke så bør de henvende seg dem som har denne kunnskapen. Og de finnes i Bygde-Norge og ikke på Grünerløkka.

Får vi noen gang vite hvor mye denne såkalte faglige gjennomgangen, som skal foregå over et helt år kommer til å koste skattebetalerne? – Dette mener jeg man må ha grunn til å karakterisere som byråkratisk vanvidd. Mens denne såkalte «faglige gjennomgangen» pågår, driver ulven med det den bestandig har gjort, nemlig å rive i hjel sine medskapninger, og det vil den fortsette med også etter at denne «faglige gjennomgangen» er avsluttet, hvis ikke regjeringa tar til vettet og tar innover seg alvoret i denne bygdefiendtlige rovdyrpolitikken. Og i mellomtiden har de kastet bort enda noen millioner av skattebetalernes penger i bare tull.

Kristian N. Kvikstad, medlem FNR

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags