Gå til sidens hovedinnhold

Den spanske flue 2?

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Eg er såra og vonbroten» sa «gamle Bondevik» for en god del år tilbake, – det er jeg også, og vil klandre NRK bl.a. for noe av sitt innhold som skal gi oss lisensbetalere en form for avkopling med god underholdning. Det som er mitt hovedpoeng er at man som profesjonell mediedistributør, bør ha et vist krav til kritisk journalistikk med respekt for etiske grunnverdier. Kommersielle?

Det jeg reagerer mest på er hvordan man bruker ressursene både hva angår økonomi som personellmessig. Med flere hundre ansatte over det ganske land, burde man kunne evne å skape god underholdning. Sendinger med innhold «minutt for minutt» er ikke underholdning, men er blitt en trøttende gjenganger. Og hva koster slike prosjekter? Er vel enkelte personer som er fredet politisk?

Det er sjukt at Dab-radio skal bruke avdøde Knut Borge i sendinger fra studio 19 i reprisesendinger på evigvarende «20 spørsmål». Dette er direkte motbydelig.

Like motbydelig er det at samme radio i sommer har sendt i reprise av formiddagssendingene «ferievikarene» om igjen på kveldstid. Like motbydelig er det at «Nytt på Nytt» bruker så vel politikere som andre for å drite ut enkeltpersoner og ler mest av seg sjøl. Slikt er ikke underholdning og burde anmeldes. Dette er ikke komedie, men et lavmål underholdningsmessig. Gullrekka på fredager er ikke bronse heller.

I sin streben for å få oss mer voksne til å «hygge oss med litt latter» som en del av begrunnelsen, mislykkes det ene prosjektet etter det andre med null i utførelse.

Hvor er «den spanske flue», eller kopier av Juster, Oluf, Hege og Dizzie Tunes? Denne type underholdning som får oss lisensbetalere til å le av god selvironi og komedie. Det er greit nok at det ikke er lett «å hoppe etter Wirkola», men det er vel bortkastede penger å satse på å bruke en med utdannelse som sosialantropolog stå på scena å tisse i buksa? Er slikt humor? Vi er fattige som «milliardærer på fond».

Det er også registrert at det finnes program som er så seriøse at vedkommende programledere på tå og hev er så personfikserte at det ikke skal tolereres å bli utsatt for «utidig utdriting», - kjendis? Tenk bare på hva vårt idol Therese Johaug er blitt utsatt for i kjølvannet av en urettferdig dopingdom. Driti ut på Nobelkonserten 2016 også. Av 100 vise kanaler, er det knapt en kanal som «har vett i panna» og som er brukbar. Trivelig ellers med av-og-på-knapp!

Kommentarer til denne saken