Siste gang vi gikk inn og sjekket tallene for årets TV-aksjon var summen over 223 millioner kroner. Penger som går til UNISEF og deres arbeid for å gi utdanning til barn som er rammet av krig og konflikter rundt om i verden. Pengene vil sikre minst en halv million barn skolegang.

Norge må være blant verdens aller beste giverland når det er snakk om aksjoner blant folk flest. Tusenvis av bøssebærere stiller opp hvert eneste år og går sine roder. Noen mente det ville bli vanskeligere å samle inn penger nå som kontantene snart er en saga blitt, men enn så lenge ser det ut til at givergleden er stor og at folk enten sørger derfor å ha kontanter klar når ivrige bøssebærer ringer på døra, eller de vippser over penger. Det gjennomfører også innsamlingsstafetter i næringslivet, og det var faktisk næringslivet i Hedmark som gjorde at de for andre gang slo Oppland i kampen om å samle inn mest penger. Så neste år er det opp til opplendingene å slå tilbake. Vi kan ikke være bekjent av at de på «gale» sida av Mjøsa slår oss i denne kampen også. For nettopp TV-innsamlingen har vært «vår» og Oppland hadde en imponerende lang «seiersrekke.» Denne gangen endte summen i Oppland på imponerende 8,1 million og hver innbygger ga i snitt nær 43 kroner, litt over landsgjennomsnittet.

Gjennom helga fikk vi se en rekke skoler som har arrangert en rekke aktiviteter til inntekt for årets TV-aksjon. Faktisk klarte disse skolene til sammen å samle like mange kroner som Oppland fylke – ikke mindre enn svært imponerende. Dessuten syntes det som om at skolene hadde lagt mye arbeid i at elevene skulle få innsikt i hva pengene skulle brukes til, slik at de fikk en eierfølelse til hele aksjonen, hvor pengene skal gå til skoleutstyr, videreutdanning av lærere, oppbygging av skoler og læringssentre i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

UNISEF er en meget godt kjent organisasjon og i så måte en verdig mottaker av TV-aksjonen. De har allerede prosjekter løpende hvor vi ser at det de gjør nytter. Nå er det å håpe at medier følger opp over tid og viser resultatet av årets TV-aksjon til alle dem som har bidratt, slik at vi ikke glemmer at det hjelper å hjelpe!

" UNISEF er en meget godt kjent organisasjon og i så måte en verdig mottaker av TV-aksjonen.