Givergleden på topp for TV-aksjonen Røde Kors

Aksjonsfolket: Her er arbeidsgjengen i GLT regionen med Wiggo Slåttsveen og Elin Jorstad i front før aksjonen ble gjennomført.

Aksjonsfolket: Her er arbeidsgjengen i GLT regionen med Wiggo Slåttsveen og Elin Jorstad i front før aksjonen ble gjennomført.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Tusen takk til alle givere og frivillige! Private givere som fikk besøk av bøssebærere, kommuner, bedrifter, skoler, organisasjoner, kirker med flere for at dere ga av deres tid og penger til mennesker på flukt fra krig og konflikt.

Her er noen eksempler på hva Røde Kors skal bruke pengene til:

• For 250 kroner får en syrisk familie på fire mat i en måned. Med pengen som ble samlet inn i Oppland kan vi gi mat til 34.820 familier i en måned.

• For 25 kroner blir 24 barn behandlet for alvorlig lungebetennelse med antibiotika (Afghanistan). Resultatet i Oppland innebærer at 348.194 barn kan behandles.

• For 1000 kroner utstyrer du en mobil helseklinikk med medisinsk utstyr i en uke (Myanmar)

For 1000 kroner får du to fotproteser (Somalia). Pengen fra Oppland gir 8.700 fotproteser eller medisinske forsyninger for 8700 uker i Myanmar, det vil omregnet si utstyr for en helseklinikk i 167 år.

• En mobil helseklinikk i Libanon (for syriske flyktninger) vil koste mellom 700 000 og 1 000 000 NOK pr år, alt etter innhold og hvor den er. Inkludert i denne prisen er kostnader relatert til ansatte, medisiner, annen type utstyr, bygningsmasse (telt etc) og logistikk for drift. En slik mobil helseklinikk vil nå rundt 20 000 mennesker. Pengen fra Oppland gir drift av ca. 11 feltsykehus i et år. Det innebærer at 232.130 personer kan få medisinsk behandling.

Vær stolte av pengene dere har gitt eller den jobben som er gjort, dere er med på å gjøre en forskjell!

«Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å gjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt frem. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp», sier Sven Mollekleiv.

«Jeg er så utrolig glad og rørt over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på å gjøre en livsviktig forskjell for mennesker som er rammet av krig og konflikt», sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Men nå vet du også at noen der ute prøver å hjelpe, prøver å komme fram med medisiner, vann og mat. Røde Kors klarer ikke å hjelpe alle, men de prøver. De vil alltid prøve.

I tillegg til Syria, vi pengene bli brukt i ni andre land: Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Midlene vil også gå til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Dersom du ikke har fått gitt ditt bidrag ring 82206006 og gi kr. 250, send SMS til 2133 og gi kr. 250, eller Vipps et valgfritt beløp til 2133. Du kan også bruke mCash til 2133. Bedrifter og organisasjoner kan også støtte ved å gå inn på www.giverstafett.no og registrere et bidrag. For resultater se www.giverstafett.no/resultater

Sammen får vi hjelpen helt fram!

Elin Heier Jorstad, Røde Kors og Wiggo Slåttsveen, fylkesaksjonsleder TV-aksjonen Oppland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags