Bli med på å gjøre en forskjell

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

TV-aksjonen skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Røde Kors skal gjennom TV-aksjonen gi mer enn to millioner mennesker livsviktig hjelp. Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge. Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Målet er at alle husstander skal få besøk den 23. oktober. I Oppland går hvert år omlag 3.000 bøssebærere fra dør til dør for å samle inn penger til TV-aksjonen en søndag i oktober. I hver kommune i hele fylket, arbeider frivillige flere uker i forkant av aksjonen for at hvert hjem i by og bygd, skal få et godt innblikk i TV-aksjonens tema og få besøk av en bøssebærer på aksjonsdagen. I tillegg til selve innsamlingen arrangeres det også utallige aktiviteter lokalt og nasjonalt. Det utarbeides skolemateriell, ringedugnader rettet mot næringslivet organiseres, og ulike kunnskap og holdningsskapende aktiviteter gjennomføres. Kongehuset, ordførere, næringsliv, idrettslag, fagforeninger, frivillige lag og foreninger, skoler, menigheter, bakeren på hjørnet, barn- og ungdom, kvinnen- og mannen i gata, ja hele det norske samfunnet, bidrar til TV-aksjonen hvert eneste år. Alt det flotte, og ikke minst viktige, arbeidet som gjøres i forbindelse med TV-aksjonen hadde ikke vært mulig uten det gode samarbeidet med kommunene. Kommunekomitéene planlegger og tilrettelegger for TV-aksjonen. De rekrutterer bøssebærere, sørger for å synliggjøre mottakerorganisasjon og tema for innsamlingen i kommunen – noe som igjen fører til synliggjøring av lokal frivillighet, og de formidler verdier og holdninger basert på medmenneskelighet og humanitet, til alle kommunens innbyggere. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker i krig og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv. Røde Kors takker alle som bidrar til årets TV-aksjon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags