Sjelden har TV-aksjonen vært mer aktuell

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Lørdag 1. oktober står Røde Kors på stand 200 steder i hele Norge for krigens ofre. Vi skal verve bøssebærere til verdens viktigste søndagstur 23. oktober. Bli med du også! Bombene faller i Syria. Verdens største nødhjelpsoperasjon foregår akkurat nå, med Røde Kors-bevegelsen til stede, med mat, vann og medisiner. Det tok én uke fra en av våre nødhjelpskonvoier ble angrepet, til 71 lastebiler igjen var på veien og leverte livsviktig nødhjelp til 60.000 mennesker. Kvinner mangler helsehjelp i Afghanistan. Mange steder kan ikke kvinner behandles av menn, og står uten helsehjelp i svangerskap, gjennom fødsler og sykdom. Røde Kors driver derfor flere kvinneklinikker i landet, med bare kvinnelige ansatte. Flyktningsituasjonen sist høst brakte 30.000 flyktninger til Norge. Om lag 550 flyktninger ble fordelt på Opplands 26 kommuner. Midlene fra TV-aksjonen vil gå til Røde Kors sitt viktige arbeid i Syria, Afghanistan, Libanon, Sør-Sudan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala, Honduras og Norge. På to timer hjelper vi to millioner mennesker Over hele Norge skal folk gå med bøsse søndag 23. oktober. Til sammen hjelper bøssebærerne to millioner mennesker med livsviktig hjelp. Vi trenger 100.000 bøssebærere på landsbasis for å få dette til. Hjelp et annet menneske, bli bøssebærer!

Bøssebærertips: Oppfordre foreldrene til barn i barnehagen og skoleklassen om å gå med bøsse. Be naboene på «etter-bøsse-vafler» (mot at de går med bøsse selvsagt). Legg søndagsturen med venninnene til nærmeste oppmøtested, ta med bøsse og gå.

De Røde Kors-frivillige bor, lever, og arbeider i sine lokalsamfunn. Enten det er på Gjøvik, i Aleppo i Syria, eller i Mogadishu i Somalia. De lokale frivillige jobber uten vederlag, og ofte natt og dag, for å hjelpe andre. Meld deg som bøssebærer http://blimed.no/frivillige/bli-boessebaerer/ allerede i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags