Statens vegvesens dårlig oktoberspøk

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Nye transport muligheter åpner seg når man hører på radio, det blir å frakte traktorer for gårdbrukere mellom jorder som er atskilte. Og hvorfor det? Jo siste anbefaling fra Statens vegvesen er at traktorer helst blir fraktet på lastebil. Og grunnen er at de skaper farlige trafikksituasjoner av bilister som foretar hasardiøse forbikjøringer.

Stopp en halv, alle har rett til å ferdes på offentlig vei uansett framkomstmiddel så sant den er lovlig. Hvis det er så at traktorer skaper farlige trafikksituasjoner, så da tror at jeg bilistene må begynne å gå i seg selv, for det er jo de som skaper situasjonene, det skal jo passeres i svinger, like før veikryss, før bakketopper o.s.v. Jeg er på veien hver eneste dag hele året igjennom og ser disse bilistene som kjører med hue under armen, så det er tydelig at det er noe som skorter på under trafikkopplæringen. Og en ting til, hvem bonde er det som har råd til å kjøpe en ny lastebil til rundt 1,5 til 2 mill.kr. for å frakte traktoren rundt til jordene som ligger med noen få meters mellomrom, og hva med jordbruksredskapen som hører til, hvordan får han den med seg?

Statens vegvesen har vel en løsning på det og? Nei, løsningen for bonden blir å kjøpe en godt utslitt lastebil som har gått en mill.km eller mer som spyr ut sur svart dieselrøyk, til det beste for miljøet, eller hva MDG?

Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte over dumme forslag, men kan jeg tjene penger på det så skal jeg i hvert fall le.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken