Gå til sidens hovedinnhold

Sikring av last

Artikkelen er over 3 år gammel

Oppland Arbeiderblad har hatt et par reportasjer om manglende sikring av last på tilhenger til personbil. Det ble også vist noen bilder. Vel og bra. Men hva med sikring av last på store biler?

Det er vel der det virkelige problemet ligger. Man møter i dag et stort antall lastebiler og vogntog med tette lemmer slik at man ikke kan se hva de er lastet med. Og man vet ikke hvordan lasten er sikret. Kanskje dette er et tema avisene heller burde se på?

Det er ikke så lenge siden vi hadde ei dødsulykke i distriktet der en truck falt av lasteplanet på et vogntog og traff førerhytta på møtende bil slik at sjåføren mistet livet. Etter en slik hendelse kunne en kanskje forvente at sikring av last på store biler ble prioritert. Men jeg kan ikke huske å ha sett noen reportasje om det. Og for noen år siden skjedde ei liknende ulykke i Hedmark. Her var det også en stor kolli som gled av et lasteplan i en sving og traff en personbil med den følge at begge personene i bilen ble drept. Ulykken ble selvfølgelig slått opp i media. Men jeg vet ikke om den fikk noen konsekvenser for sikring av last. Jeg har i hvert fall ikke sett noe i avisene om at sikring av last er blitt bedre.

Sikring av last kan være vanskelig og tidkrevende. Og jeg har grunn til å tro at noen sjåfører tar for lett på denne oppgaven. Jeg regner med at biltilsynet er klar over problemet, men jeg vet ikke i hvor stor grad saken blir prioritert. Det er mange som gjerne vil følge med på hva som gjøres i saken og her har avisene en oppgave de bør ta alvorlig. Det er jo bevist at kontrollen er for dårlig.

Kommentarer til denne saken