En hending i hverdagen med politi og utenlandsk sjåfør

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Det startet med at jeg kjørte kona på jobb. Jeg kjørte Sylvsmedvegen sørover, kom til en topp der det er trangt, så jeg kjører nesten ut av veien og stopper. Der kommer det en bil opp fra motsatt side i dype spor og tar meg fra forhjulet og til bakhjulet.

Jeg må få han til å rygge slik at jeg kommer meg ut. Da kommer sjåføren og to damer ut av bilen. En av damene forsvinner, skal antakelig på videregående skole. Sjåføren kan ikke norsk, damen kan gjøre seg forståelig. Men da hun sier jeg kom fort (sto stille) skjønte jeg at samtalene med dem ville bli vanskelig. Hun foreslo å ringe politi hvilket jeg syntes var bra. Jeg ringte 02800 som jeg forstår ligger på Hamar. Innlandets nye hovedstad. Latterlig da forbindelsen fra Valdres er mye letter til Oslo. Da jeg skulle si gatenavnet som jeg trodde var Sølvsmedvegen fant hun ikke den. Da jeg ba vedkommende om å sjekke adressen til Leira barnehage som ligger i samme vei fant hun stedet på Sylvsmedvegen. Da hadde det gått forholdsvis mye tid. Hadde jeg kjørt på et barn som hadde trengt hjelp fort ville dette kanskje vært en katastrofe. Det hjelper ikke å sitte på Hamar med kjentfolk fra Lillehammer og Gjøvik. Dette kommer garanter til å komme å koste liv. Men det betyr nok ikke noe i den store sammenhengen.

Etter mye om og men setter hun meg til politiet. Der treffer jeg en operatør som ikke vil sende politiet da det ikke er personskade. Da jeg ikke ga meg fikk hun sendt en patrulje, hele fem kilometer fra Fagernes!

De politiet kom fikk jeg samme leksa fra dem. Dette måtte vi bli enige om eller la forsikring selskapene løse. Fylte ut skadeskjema, jeg har ikke stor erfaring med slik, men fylte ut så godt jeg kunne. Men min motpart kunne ikke norsk, og kunne ikke lese eller forstå skjemaet.

Jeg spør politiet om de ser bremsespor (jeg sto rolig da jeg ble påkjørt) ingen kommentar fra politiet. Jeg spurte om de så at det var god plass på min venstre side slik at den andre bilen hadde god plass til å passere, men de hadde jo ikke kommet ut av de dype sporene de var i. Politiet; ingen kommentar. Motpartens spor var meget tydelige i sporene. Fortsatt ingen kommentar.

Da er mitt spørsmål om de ikke kunne kommet med en nøytral hjelpende hånd. Hva slags regler er dette? Politiet kan ikke ha noen type mening, men forsikringsselskapene skal handtere dette. Da blir det nok skylddeling og tap av bonus til begge da dette er billigst for selskapene og dyrest for oss.

Jeg fikk hjelp av mitt selskap til å få skademeldingen sendt. Motparten er forsikret i annet selskap og må vel få hjelp derifra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags