Rødt – om att og opp att

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerRødt maler om att og opp att det samme, og sier vi ikke svarer. Vi får ta det punkt for punkt, slik de lister opp i sitt leserbrev.

1. Vi har brukt en epost-adresse, leserbrev@oa.no, for å komme i kontakt med avisen. Rødt får ha sine konspirasjonsteorier for seg sjøl.

2. Det får være så fornøyelig det vil være for Rødt å bla i åtte år gamle aviser og leserbrev. Vi er mer opptatt av å fylle framtidas eldreomsorg i Gjøvik med innhold. Vi lanserte våre forslag i en alternativ helse- og omsorgsplan. I den lå det planer med en betydelig større andel sjukehjemsplasser, og Rødt stemte bort 37 sjukehjemsplasser i Gjøvik ved siste anledning.

3. Rødt spør seg om hvordan vi vil finansiere sjukehjemsplassene. Finansieringen har vi hatt på plass i våre alternative budsjetter hvert år. Det er interessant å merke seg at partiet tenker først og fremst på økonomi når de skal vurdere omsorgstilbudet. Ikke så ulikt det Sykehuset Innlandet gjør, med andre ord.

4. Senterpartiet usynliggjør ingen i denne debatten, det er i tilfelle noe de selv føler mer på.

5. Vi hadde i Gjøvik kommune for neste år hatt minst to millioner kroner mer å rutte med om det ikke var for at Rødt, sammen med Ap, SV og MdG kjøpte en gård i Redalen til ingen nytte. Men Rødt stemte for å kjøpe gården til bruk for sykehustomt. Konsekvensen av Rødts stemmegivning var dermed å gå inn for å bygge ett sykehus. Rødt er dermed like ansvarlige som alle andre partier; de tok det bare ett skritt lenger og påførte kommunen et økonomisk tap i tillegg. Tro det eller ei.

6. Vi vil legge fram vårt budsjett, slik vi alltid har gjort. Vi kunne, som et opposisjonsparti, gjøre som Rødt gjorde da de var i opposisjon. De la aldri frem noe alternativ slik at vi kunne se hva de stod for.

Diskusjonen om Gjøviks økonomi, prioritering av sjukehjem og øvrige styring vil for vår del aldri gå over.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags