Gå til sidens hovedinnhold

Ikke to, men 25 millioner kroner

Artikkelen er over 5 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vestre Toten Høyre har her i OAs leserspalte forsøkt å skape et inntrykk av at Arbeiderpartiets alternative budsjett bare ville gitt kommunene i Gjøvikregionen 1,5 til 2 millioner mer enn regjeringen. Det er virkelig å fordreie sannheten.

Høyre i Vestre Toten viser til de regionale utviklingsmidlene som den blåblå regjeringen stadig angriper. Her har vi lagt inn 11 millioner til Oppland, og Vestre Toten Høyre har funnet ut at Gjøvikregionen ville få inntil 2 millioner av det. For øvrig fikk Kristelig Folkeparti og Venstre heldigvis dette på plass i budsjettforhandlingene, slik at vi sammen greide å sikre disse penga.

Vestre Toten Høyre unngår å fortelle at vi i Arbeiderpartiet har lagt inn tre milliarder mer til kommunesektoren, som ville gitt de fem kommunene i Gjøvikregionen totalt 25 millioner mer neste år. Og slik har det vært i hvert år etter at Solberg-regjeringen tiltrådte. Så det handler om veldig mange millioner som våre kommuner har gått glipp av på grunn av de blåblås prioritering av skattekutt til de rikeste.

Samlet ville kommunesektoren i Oppland fått 120 millioner kroner mer i 2017 enn regjeringen la inn i sitt budsjettforslag, inkludert midler til regional utvikling.

Vestre Toten Høyre er videre misfornøyd med at det ikke ble noen kommunesammenslåing på våre kanter, og de legger – sjølsagt fra den kanten – skylda på Arbeiderpartiet. Saken ble avgjort gjennom folkeavstemning. Vi respekterer resultatet. Samme demokratiske sinnelag har tydeligvis ikke Vestre Toten Høyre.

Kommentarer til denne saken