Kort vei til Toten

BESØK: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) på Sillongenkonferansen.

BESØK: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) på Sillongenkonferansen. Foto:

Av
DEL

MeningerI en hyggelig leder etter industrikonferansen på Sillongen spør OA på lederplass om det er blitt kortere vei fra Oslo til Toten. Regjeringen vil at det skal bli raskere vei fra Oslo til Toten, men det er en avsporing i dette tilfellet. Sannheten er at selv om den såkalte «rikspressen» er lite interessert i industri og arbeidsliv, er dette svært høyt oppe på regjeringens agenda og på min agenda som næringsminister.

Jeg er selv fra en industriby – Porsgrunn i Telemark – og har gjennom utallige besøk sett hvor viktig industrien er for Norge og norsk velferd. Men dette handler om mer enn enkeltstatsråder fra industribyer. Det handler om å ha en systematisk, fremtidsrettet industripolitikk som sikrer viktige arbeidsplasser i privat sektor. Nettopp derfor lanserte regjeringen den første industrimeldingen siden 1981 (!) for to år siden. Industripolitikken er tilbake, og vi har en god verktøykasse.

Vi skal selvfølgelig ikke velge vinnere, og ingen bedrifter kan forvente å leve på skattepenger dersom de ikke klarer seg i markedet. En slik politikk sikrer ikke arbeidsplassene våre på sikt. Men vi investerer tungt i forskning og innovasjon, vi sikrer industrien forutsigbare rammevilkår og vi jobber sammen med industrien for å utvikle nye, bærekraftige miljøløsninger.

Derfor har jeg også med for eksempel Raufoss som eksempel i de fleste taler jeg holder rundt om i landet. Fordi det viser at industrien er fremtidsrettet, at vi bygger på lange tradisjoner, men klarer å fornye oss for fremtiden. Raufoss-miljøet viser også at industrien er en kunnskapsnæring. Det er ikke minst viktig fordi mange partier på venstresiden nå snur ryggen til industrien, og synes mindre og mindre interessert i hvordan vi skaper verdier, ikke bare fordeler dem.

Jeg ser frem til mange flere besøk hos industrien i Innlandet, og jeg ser frem til å diskutere fremtidens industripolitikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags