Lev ikke i nuet

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. 

Skal jeg godta at et eldre ektepar passerer en tigger i Gjøvik sentrum og kona roper «kom deg hjem til der du kom fra» ? Må jeg tåle og akseptere at man skjærer en hel folkegruppe over samme kam og dømmer dem til å være mindre verdt enn oss? Vi stolte nordmenn som har bygget landet vårt selv, som fant oljen som senere ble forvandlet til gull og grønne skoger. Verdens beste land på godt og vondt. Godt, fordi vi har en velferd som få andre land i verden kan måle seg med, vondt, fordi vi har blitt så rike og lykkelige at vi stadig higer etter mer

Jeg ønsker at mine barn og bonusbarn ikke skal farges av den fordumsfullhet og mindreverdighetstankegang som enkelte mennesker forfekter. Jeg ønsker en verden fylt av varme og nestekjærlighet hvor ikke grupper settes opp mot hverandre fordi politikere skal score poeng på meningsmålinger eller avisene skal selge flere eksemplarer. En slik verden kommer litt nærmere hver gang mennesker ser litt lenger enn nesa rekker. Partiet du stemmer i dag tar kanskje vare på deg men det er ikke sikkert det tar vare på barna dine og de drømmene de har.

Det føles rart at noen venner og bekjente er mer opptatt av å få lavere skatter enn at samfunnet skal ta vare på de som er mindre heldig stilt. Det føles rart at man setter bomringer og neglisjering av klimaproblemene foran våre barns fremtid. Skal jeg leve i et samfunn hvor mine barnebarn ikke får de samme mulighetene som jeg fikk fordi myndighetene har senket skattetrykket, for at vi skal få mer penger å bruke på oss selv?

Det høres flott ut med et samfunn hvor enkeltmennesket må ta vare på seg selv, hvor alle skal få bestemme selv. Jeg tar vare på meg selv og har ingen problemer med det, men jeg garanterer ikke at alle mine nærmeste vil være i stand til det i all fremtid! Tenk deg derfor om neste gang du skal velge retning i livet, velg en retning hvor det er plass til flere enn bare deg! Sett magefølelse og hjerte foran lavere skatteprosent og den sterkestes rett til å overleve.

Lev ikke i nuet, tenk på hva som er viktig for deg og dine i tiden fremover …..og ha en flott vinter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken