Kloakken til 1200 hytter rett i vassdraget?

FJELL OG FJORD: Synnfjellet med Synnfjorden.

FJELL OG FJORD: Synnfjellet med Synnfjorden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevI et leserbrev i OA den 11. mars spør ordfører Ola Tore Dokken SV Nordre Land om dokumentasjon på vår påstand om at avløpsløsningene som er valgt i Synnfjellet ikke er bærekraftige, og at kloakken slippes rett ut i vassdragene.

Det siste først. Verken Punie eller Ekrem har i intervjuet med OA sagt at kloakken til 1200 hytter slippes rett ut i vassdragene. Det har ikke vært tilfelle før, og vi stoler på at Nordre Land kommune får enda bedre kontroll på renseanleggene i fjellet når de nå har tatt over driften. Men det er en kjensgjerning at de eksisterende anlegg til tider har vært underdimensjonerte i forhold til belastningen særlig i høytidssesongen vinterferie/ påske og at dagens hytteeiere stiller større krav til komfort når de er på hyttene enn tidligere.

Det at det hadde vært  sporadiske «uhell» ved renseanlegg og  at avløpsrenseanlegg var feildimensjonerte, har vært en viktig motivasjon for SV Nordre Land til å jobbe med kommunedelplanen Synnfjellet Øst. Vi mener at den vedtatte VA-planen vil gi god kontroll over både vannkvaliteten inn til hyttene og rensing av det forurensede vannet ut fra hyttene. Dette mener vi ikke bare fordi 2 av våre 5 kandidater på toppen av valglisten har vært sentrale i utarbeidelsen av planen, men fordi det ikke kom noen innsigelser fra sentrale myndigheter som ikke har blitt implementert i planen.

Når det gjelder bærekraftig utvikling, så legger ulike politiske partier vekt på ulike sider. SV velger å se på det som «en utvikling som tilfredsstiller dagens behov uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter til å tilfredsstille sine behov». (Definisjon fra Store norske leksikon)

SV Nordre Land mener at vi kunne ha klart forurensningsproblematikken i Synnfjellet Øst på en god måte uten et så stort og varig inngrep i fjellområdet. Såpass burde vi unne fremtidige generasjoner.

Mieke Punie

Leder for Nordre Land SV, kommunestyrerepresentant

Dokka

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags