Gå til sidens hovedinnhold

Miljøhysteri

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som tidligere sagt så nær som alle politikere har skjønt at skal du være populær må du være»grønn» uten nærmere forklaring. Det hører med tiden.- man er «grønn» uten å reflektere nærmere over det. Da er du in! Men hvorfor ikke tenke litt? Skal forsøke å bare bruke litt tid på El-bil denne gang, bare reflektere over at fordelen med EL bil er udiskutabel – økonomi! I Norge sier Opinionen at 11 prosent tenker seg et elbilkonsept neste gang, Sverige 8 prosent, Danmark 4 prosent, Finland 1 prosent!-så vet vi det. Hvem er så opinionen? Ingen tvil om at våre naboland er akkurat like mye/lite miljøfan som du og jeg, forskjellen er at i Norge kan du sveve på en haug med frynsegoder som andre må betale for DEG! Vi får tredd regler og avgifter som ikke engang er vitenskapelig bevist korrekte!

Greia er at dagens elbiler ikke er kapable til å takle mer enn noen få sitt behov. Resten av oss er ikke bare avhengig, men ønsker oss bil som elbilen ikke kan oppfylle. Til eksempel, rekkefremangsten, varm bil vinterstid, deriblant Webasto med isfrie ruter og oppvarmet bil klar til sikker kjøring. Varetransport, hengerkapasitet osv. Dagens Euro 6 diesel og dagens bensinmotorer (NYE) slipper ut så lite forurensning at du ikke engang «sovner inn» med motoren på i en liten garasje. Disse bilene har retur/vrakpantordninger og det meste kan gjenvinnes. Hvorfor tror Norges 5 mill., at vi er frelsere av verden?

Hvem gjenvinner alle bilbatteriene fra elbilene? Hvilke ordninger har vi for mottak av kobolt og litium eventuelt bly som disse, (for meg er miljøvestingelbilene). Vi får snart et behov for å takle disse problemene. Har du Hauge tenkt miljø ved å starte en batterifabrikk? Ikke rart man undres. Hva tror du dette etterlater seg? Ja, Bjørn Iddberg, jeg spør deg og MDG vennene dine! Hvem gir mest svevestøv, rikfolkets Tesla eller min datters Beetle? En vektforskjell på +1 tonn.! Hvor dumme tror dere vi er? Har dere konkrete tall nå vedr. hvor mange som har passert sykkeltelleren på Kirkeby? Tallenes tale er klare, nesten ingen i hele vinter. Det er vel en bombe, er det ikke? Men fylle veigrøfter avløpssystemer med vegsalt og kjemikalier på strak vei ut i Mjøsa, bekymrer dere mindre MDG? Vi snakker om en kraftig tilgrising av våre drikkevannskilder, men ingen av dere gjør en dritt med det.

MDG med Johansen og Lan i spissen hisser på seg Oslos befolkning. I I Oslo har ca. 3400 stemmer diktert småbarnsfamilier, næringsdrivende og andre til vanvidd. Galskap satt i system. Et system vi må endre, ved å endre mandatsystemet i styre og stell. Flertallet burde bestemme sånn er det ikke lenger, så hva er da demokrati? Det måkes ut 43 millioner for å drifte sykkelstier i Oslo i 2016/17. Sykkelstier, der som på Gjøvik nesten ikke er i bruk 7–8 måneder i året! Hva kostet moroa skattebetalerne disse nedsnødde sykkelstiene deres her i Gjøvik? Og nå et bilfritt Gjøvik sentrum! Tror du Iddberg (spør deg som sjef for galskapen) at lufta i Storgata (der ingen er fra før for alle er på CC) blir renere fordi biltrafikk tillates ved Rv4, Hans Mustadsgate, Jugerspissen, og Kaspergården f.eks.? Tror du (noe som bør være forbeholdt kirka) eller VET du? Thats the question.! Jeg vet at et allerede nær døende sentrum vil snart dra sitt siste åndedrag i navn av Gjøvik Ap og MDG. Greia er at dette grønne hysteriet der alle politikere tror og mener for oss ganske alvorlige ting. Kun korttenkte ideer og løsninger uten om engang har tenkt langsiktig, Ingen tvil om at disse tullete ideene ikke er bærekraftige i 5 år engang. Man fabler i blinde for å være «grønn og populær, tror dere ja, men jeg er sikker på at dere gjør i hvert fall en ting riktig, skyver problematikken foran dere inn i framtiden. Som dere skjønner jeg blir kvalm av bokstavene MDG, Bellona-Hauge og andre som henger seg på grønnskalleteorien uten annen teori enn sin egen om hvordan frelse verden for en stakket stund. Alt er kortsiktig uten å VITE.

Hvor langt galskapen har nådd viser hva som seriøst forslag fra lokalt hold ved MDG i Søndre Land, og som kommunestyret måtte behandle «seriøst», nemlig forslag om å kjøpe inn El sykler til hjemmetjenesten! Ja, du leser riktig!

Hvor dumme er det mulig å bli? Hvor mye skal myggrepresentantene på vippen (344 stemmer ved siste kommunevalg i Gjøvik) få påvirke oss 99 prosent andre? Denne mandatfordelingen er totalt ute av perspektiv. Rett og slett latterlig galskap-En galskap du og jeg må betale for! La vedkommende MDG representant få en 14 dagers prøveperiode på vinterstid utstyrt med elsykkel, send vedkommende på alle oppdrag i Trevatn og Fallområdet. Det er så himmlande sykt at en vet ikke om en skal le eller skrike i vrede!

Så kjære AP i Gjøvik, slutt å hopp hver gang en «grønnskolling» fra MDG sier hopp! Jeg tror Aps nedtur absolutt har med denne «grønne» linja dere har hoppet på uten å ha konsekvens analysert i det hele tatt. Jeg stemmer i hvert fall ikke Ap en gang til, ikke Venstre og aldri i mitt liv MDG. Og jeg er ikke alene om det heller. Miljøhysteriet ser ikke ut til at noen kan kontrollere, så inntil videre vil bare slike som meg skrike ut sin vrede. Men hjelper det? Våkn opp der ute, du også. Feilen med Norge er at vi har så mye penger at slike galskaper fritt får leve i beste velgående. Kall det gjerne et luksusproblem, men pengesløseriet burde heller falle sykehjem, sykehus, hjemmetjeneste, fattige osv. til gode. Vi har nok miljøgalskap nå. Spesiell takk til Åge Midtbu, du har satt deg inn i det hele Norge burde ha gjort. Håper vi blir flere som står fram og sier ifra,- nå er NOK NOK!

Kommentarer til denne saken