FpU vil løfte sykepleieryrket

VIKTIG: – Uten sykepleiernes kompetanse går ikke det nye mjøssykehuset, eller helse Norge rundt, skriver artikkelforfatteren.

VIKTIG: – Uten sykepleiernes kompetanse går ikke det nye mjøssykehuset, eller helse Norge rundt, skriver artikkelforfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerInnlandet Fremskrittspartiets ungdom mener at fremtidens sykepleiermangel ikke blir tatt på alvor. Det må være mer fokus på kompetansen vi må ha inn i det nye mjøssykehuset, fremfor hvor det skal stå. Sykepleiernes innsats må settes pris på.

Sykehusdebatten er opphetet, hvor det nye mjøssykehuset skal stå er viktig for folk. Hvis folk skal få god helsehjelp, når de kommer på det nye sykehuset, uansett hvilken side det ender opp på, må vi ha sykepleiere. Sykepleiere står for den praktiske helseutøvelsen i sykehusene.

Samtidig øker stadig sykepleiermangelen, noe som setter folks liv vil i fare.

Innlandet FpU mener sykepleiernes lønninger må økes for å få bukt med den økende sykepleiermangelen. Vi vil gjøre sykepleieryrket mer attraktivt slik at flere søker seg inn i sykepleieryrket og flere forblir i yrket etter endt utdanning. Velutdannede sykepleiere søker seg blant annet jobber som tog-konduktører fordi lønnen der er bedre.

Sykepleierne er nødt til å få høyere lønn for at flere skal holde seg innen sykepleie, og for at befolkningen skal få best mulig helsehjelp. Vi får lite igjen av et stort nytt sykehusbygg dersom vi ikke har sykepleiere til å praktisere god sykepleie innenfor de nye veggene.

Uten sykepleiernes kompetanse går ikke det nye mjøssykehuset, eller helse Norge rundt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags