Gratulerer med dagen alle sykepleiere

Oslo  20121003.
Sykepleier på jobb på Oslo Universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo.
MODELLKLARERT til bruk i redaksjonell sammenheng.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oslo 20121003. Sykepleier på jobb på Oslo Universitetssykehus, Radiumhospitalet i Oslo. MODELLKLARERT til bruk i redaksjonell sammenheng. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

MeningerSykepleiere jobber dag, kveld, natt, helger og helligdager år etter år. De er alltid på vakt for velferdssamfunnet. De tar imot nyfødte. De er på helsestasjonen. De er der for barn og unge som har behov for å snakke med en helsesykepleier på skolen. De kommer hjem til de som trenger hjemmesykepleie, og de jobber hardt og kunnskapsbasert på sykehusavdelinger og sykehjem. De er en svært anerkjent yrkesgruppe, og det er over 100.000 av dem.

Vi bor alle i en kommune og vi forventer at vi får helsehjelp når vi trenger det. Mange eldre trenger både hjemmesykepleie og sykehjem. De er ofte sykere og skrøpeligere enn tidligere. De har behov for god behandling og pleie, men får ikke alltid den hjelpen de bør ha på grunn av den kritiske sykepleiermangelen. Dette fører til alvorlige avvik, og store belastninger for både pasienter og pårørende. Når vi spør ordførere og helsepolitikere om hvordan situasjonen er i deres kommune har de ofte ikke oversikt over hvordan bemanningssammensetningen i hjemmesykepleien og i sykehjem er. De overlater i for stor grad styringen til rådmannen og administrasjonen. Til høsten er det kommunevalg., og politikere bør svare befolkningen på hvordan sykepleierkrisen skal løses.

Den 12. mai er det den internasjonale sykepleierdagen. Vi oppfordrer deg til å gratulere alle sykepleiere med dagen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags