«Det blir jo ikke mindre pasienter av å foreta strukturelle endringer»

STYRET: – Skal de foreta strukturelle endringer som monner noe, må de ta ned store avdelinger, mener artikkelforfatteren.

STYRET: – Skal de foreta strukturelle endringer som monner noe, må de ta ned store avdelinger, mener artikkelforfatteren. Foto:

Av
DEL

MeningerHar for lenge siden mistet den respekten jeg hadde for Anne Enger. En gang slåss hun mot elite og rikmannskonstruksjonen EU og for demokratiet. Dette synspunktet har hun gravlagt og kjemper nå for elitens rett til å gjøre hva den vil. De har alltid rett. Gølvfolket har alltid feil.

Det snakkes stadig etter flere år med en enorm sløsing av våre skattepenger, om å foreta strukturelle tiltak, uten å spesifisere hva slike tiltak betyr helt konkret. Hva skal til? Vi veit jo at deres våte drømmer er å få lagt ned noen avdelinger og aller helst et sykehus eller to.

Etter 17 år med profittsykehus må vi da kunne forlange hva de har drevet med i alle disse årene og forklare oss at det og det sykehuset skal bort. Og ikke minst forklare oss alle hvordan dere med en slik politikk, skal oppfylle deres glansnummer av diverse lovnader gjennom denne tiden. Er til pasientens beste å få færre sengeplasser og færre sykehus. Vi som har fulgt med litt har jo gjennom årens løp ikke skjønt hvordan dere skal unngå økonomisk kaos hvis dere gjennomfører planene deres.

Kan du Anne Enger fortelle oss litt om disse planene?

Vi i sykehusaksjonen har gjennom flere år nå utfordret SI-administrasjonen og styret på hva i alle dager er det dere holder på med. Skal de foreta strukturelle endringer som monner noe, må de ta ned store avdelinger. Som kirurgien ved Gjøvik Sykehus. Gjør de det så rammer de også innlandets største indremedisinske avdeling. Å legge ned kirurgi avdelinger har de prøvd før, med katastrofale økonomiske og medisinske følger, som førte til at denne vanvittige politikken måtte reverseres. Det blir jo ikke mindre pasienter av å foreta strukturelle endringer. For eksempel vil det koste flere milliarder kroner å oppruste Lillehammer for å kunne ta imot alle pasientene fra Gjøvik og det samme måtte skje om det skjedde motsatt vei.

SI styret surrer og roter i sin dårskap for å realisere et stadig mindre sykehus. De har ikke penger til alt de har lovet av aktiviteter som skal bli igjen, etter at raseringene deres er sluttført.

Når skal de innse at det beste helsetilbudet er å satse på å bygge opp det vi har, bruke penger på det og friske nye penger til å forsterke fastlegeordningen. Noe kan finansieres ved blant annet kraftige nedskjæringer i en overfylt funksjonærstab i Brumunddal. Kraftige reduksjoner i toppfolkenes lederlønninger og ikke minst en kamp mot foretaksmodellen profitt sykehus og ta tilbake mye av helsetjenestene de setter bort til private institusjoner. og ikke minst vrak den amerikanske HR modellen for ledelse. Den gagner ingen andre enn toppledere som ser på seg selv som en gave fra oven. Noe de definitivt ikke er.

Stopp alle planer om å rasere helsetilbudet i Oppland og Hedmark. Overlat jobben til helseminister Høie og hans sjefer i departementet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags