Trygge sykehus foran dyre prestisjeprosjekter

SYKEHUSBEKYMRING: - Hvis Sylvi Listhaug og Åshild Bruun-Gundersen er oppriktig bekymret, bør de også velge side med innbyggerne mot helsebyråkratene når saker faktisk avgjøres på Stortinget, skriver Bjørnar Moxnes.

SYKEHUSBEKYMRING: - Hvis Sylvi Listhaug og Åshild Bruun-Gundersen er oppriktig bekymret, bør de også velge side med innbyggerne mot helsebyråkratene når saker faktisk avgjøres på Stortinget, skriver Bjørnar Moxnes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Sylvi Listhaug og Åshild Bruun-Gundersen skriver i Oppland Arbeiderblad at Fremskrittspartiet er bekymret over at ditt lokalsykehus vil måtte betale for den ekstremt dyre sykehusutbyggingen som helsebyråkratene ønsker seg i Oslo. Den bekymringen deler Rødt. Men til forskjell fra Frp prøver vi å stanse blårussen i Helse Sør-Øst: Vi har stilt forslag på Stortinget om å skrote planen om å bygge et gigantsykehus på Gaustad, og heller bevare Ullevål sykehus.

Dette forslaget har dessverre Frp stemt mot. Dermed svikter de innbyggerne ikke bare i Oslo, men i hele Sørlandet og Østlandet.

Gigantsykehuset på Gaustad vil bli så dyrt at det setter nødvendige sykehusutbygginger andre steder i landet i fare. Ved en større katastrofe, ulykke eller terrorangrep er innbyggerne dessuten helt avhengige av akuttmiljøet som er samlet under ett tak på Ullevål sykehus. Det så vi 22. juli 2011. Men helsebyråkratenes plan innebærer å legge ned dette sykehuset og kløyve akuttmiljøet i to. Det utgjør en fare for pasientsikkerheten.

En uavhengig arbeidsgruppe, bestående av sykehusarkitekter, planleggere og andre fagpersoner, publiserte nylig en rapport der de viser at ved å bygge nytt lokalsykehus på Aker og foreta en trinnvis utbygging på Ullevål, vil prislappen bli 20 milliarder kroner mindre enn Helse Sør-Østs planer om gigantsykehus. Dette alternativet foreslår Rødt å utrede skikkelig, men også det stemmer Frp mot.

Hvis Sylvi Listhaug og Åshild Bruun-Gundersen er oppriktig bekymret, bør de også velge side med innbyggerne mot helsebyråkratene når saker faktisk avgjøres på Stortinget. Det holder ikke å bare snakke folk etter munnen i media.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken