Gå til sidens hovedinnhold

Universitetssykehus til Gjøvik

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Gjøvik er innlandets universitetsby og kompetansehovedstad. Derfor må det nye sykehuset for innlandet bygges på Gjøvik. Dette nye sykehuset må være et universitetssykehus. Sykehuset må bygges bynært ved det allerede etablerte NTNU på Kallerud. Den kompetansen et universitetssykehus trenger, vil både kunne gi tilflytting til regionen og samtidig kunne dra nytte av NTNU og industriklynga på Raufoss.

Et universitetssykehus vil ytterligere styrke kompetansen i vår region og vil dermed kunne gi en økning i folketallet og en utbygging av den nødvendige infrastruktur som trengs for at regionen skal kunne knyttes nærmere til Stor-Oslo regionen. Et universitetssykehus vil også gi ytterligere bidrag til regionens utdanning og forskning.

Det er en etablert sannhet at vi i stadig større grad lever av vår kompetanse, og at den framtidige kompetanseutviklingen blir stadig viktigere i tida framover. Denne kompetanseutviklingen skjer nå. Derfor må regionen gjennom en helhetlig strategisk planlegging legge mulighetene til rette for at vi forsterker vår rolle som innlandets kompetansehovedstad. Jeg bor på Dokka, og vår framtid i Land er avhengig av NTNU på Gjøvik og industrien på Raufoss som kompetanse-nav. GLT-regionen skal være kompetansesenteret for vår region samt være kompetansehovedstaden for det nye fylket Innlandet.

Jeg etterlyser at regionen med Gjøvik i spissen tar ledelsen i Innlandet. At regionen satser sterkere på kompetanse og utnytter den fantastiske muligheten Universitetet i Gjøvik innebærer. Jeg vil understreke at kompetanse er noe vi alle trenger i våre liv. Kompetansen skal være middel for det mål at alle skal leve gode liv i regionen vår. Alle trenger kompetanse i sitt liv for å finne sin plass i samfunnet og få utviklet de muligheter hvert enkelt menneske har.

GLT-regionen må være en aktiv pådriver og tilrettelegger for den kompetanseutviklingen som trengs. Regionen må bruke de sterke kompetansemiljøene som finnes ved NTNU og industriklynga på Raufoss for å utvikle seg til den aktør som muliggjør den videre utviklingen av GLT-regionen som Innlandets kompetanseregion og Gjøvik som kompetansehovedstaden i innlandet.

Så derfor må det bygges universitetssykehus på Gjøvik. Politikernes rolle skal være å komme med spektakulære og umulige forslag. Når vi har samsnakket oss med administrasjonen i kommuner og region skal forslagene være spektakulære, men gjennomførbare.

Kommentarer til denne saken