Høyt spill om Mjøssykehuset

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserbrev

HØYT SPILL OM MJØSSYKEHUSET

Byperspektivet er i dominerende grad til stede  på Hamar og overskygger Innlandets vitale helsepolitiske og medisinske behov i d'hrr. Busterud, Fangberget og Gudbjørgsruds utspill. Brødnid er et nærliggende ord. Nå er det verken Hamar eller Hamarregionens sykehusbehov som isolert sett skal dekkes, men Hedmark og Oppland med bortfall av sørfylket i Hedmark og muligens Jevnaker og Lunner kommune i Oppland. Fortsatt vil det være om lag 335.000 innbyggere tilbake i Sykehuset Innlandets nedslagsfelt. Rundt regnet 9 prosent av disse er bosatt i Hamar kommune.

Det står Hamars ordfører, varaordfører og rådmann fritt å tenke og handle som de gjør. Klokskapen i initiativet er jeg sterkt i tvil om. Forøvrig synes jeg det er råflott å kaste nåværende Hamar stasjon i potten i dette pokerspillet med Mjøssykehuset som innsats. Er ikke dette å gjøre regning uten vert ? NSB og Bane Nor Eiendom eier meg bekjent hele stasjonsområdet med skinneganger, teknisk infrastruktur og bygningsmasse. Ved tidligere anledninger har NSB og Jernbaneverket ikke villet avstå så mye som en kvadratmeter av hensyn til framtidig jernbanedrift gjennom Hamar. Utspillet ved pressekonferansen i Hamar rådhus er ikke egnet til å gjøre planleggingen av dobbeltspor fram til Hamar stasjon og videre nordover enklere.

Hvilke følger får dette for Mjøssykehuset ?  Det gjenstår å se. Godt lover det ikke. Machiavellis "Fyrsten" er åpenbart pensum for enkelte ordførere og rådmenn. Divide et impera - splitt og hersk ! Dårligere opptakt kunne det nye fylket Innlandet neppe ha fått.​ Hamars interesser har i Busterud, Fangberget og Gudbjørgsruds optikk øyensynlig forrang for Innlandets innbyggere og deres vitale behov.

Roger Andreassen

2390 Moelv

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags