Gå til sidens hovedinnhold

Atter en gang, hvor går Norge?

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange ting å skrive om, jeg begynner med sykehusdriften. Etter hva jeg ser fra media, blir det trikset med ventelistene som etter min mening er lovbrudd i høy skala. Det sitter alt for mange såkalte papireksperter, å styrer alt mulig her i landet. Det er på tide at dere begynner å høre på fagpersonell.

Det sies at sykehusansatte må springe for å rekke med det de skal gjøre. Og nå, i følge Siv Jensen, må de springe enda fortere på grunn av nedskjæringer. Er ikke dere høyt utdannede i den såkalte idekomiteen klar over at dette, i verste fall, kan føre til ulykker både for personalet og pasienter. Det er hele tiden snakk om penger. Der mener jeg staten må inn med mye mer penger for å opprette en sikker sykehusdrift. I stedet for å sende milliarder ut av landet, som ingen vet hva blir brukt til.

Politireformen. Jeg har stor respekt for etterforskerne og dere som er ute på veien, da jeg ikke har hatt noe med dere å gjøre på den negative siden. Det er litt for få av dere ute. Jeg lurer på om det er geografikunnskap eller ordforråd som mangler i ledelsen. Dere kaller det nye for «nærpoliti», men vi hadde jo nærpoliti her på Østre Toten, ved lensmannskontoret. Så det nye vil jeg heller kalle for «fjernpoliti». Jeg vil ha svar på et spørsmål. Skulle vi her i Totenvika oppdage et innbruddsforsøk på vår eiendom, eller at vi klarer å ringe før vi eventuelt blir slått helseløse. Hvor lang tid tar det før vi får hjelp?

Miljø! Et vidt spekter. Det sies at det er bilparken som forurenser mest. Jeg er klar over at i byene bør det være restriksjoner, men der er det jo kollektivmuligheter. Her på landsbygda er vi avhengige av å ha bilbruk. Alle har vell skrevet under på miljøpakken, men det er en forurensnings kilde som aldri blir nevnt, og det er alle krigene som holder på. Vi kan ta hele norske bilparken og sette opp mot krigene i Syria, så blir bilene en bagatell i forhold. Men krigene blir ikke nevnt på grunn av at det er penger til de som produseres djevelskapen. Dobbeltmoral.

Kommentarer til denne saken