Nyttårsforsett for Mjøssykehuset

Mitt nyttårsforsett for 2019 er å fortsette å jobbe for Mjøssykehuset, slik at fornuften og pasienten seirer og at Innlandet får hele 8 milliarder kroner til å bygge et nytt fremtidsrettet sykehus ved Mjøsbrua, skriver stortingsrepresentanten.

Mitt nyttårsforsett for 2019 er å fortsette å jobbe for Mjøssykehuset, slik at fornuften og pasienten seirer og at Innlandet får hele 8 milliarder kroner til å bygge et nytt fremtidsrettet sykehus ved Mjøsbrua, skriver stortingsrepresentanten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNå har de fleste forhåpentligvis lagt en rolig og hyggelig julehøytid bak seg og er godt i gang med det nye året. Starten på et nytt år betyr nyttårsforsetter. Jeg pleier ikke å ha noen spesielle nyttårsforsetter, jeg har ingen spesielle ambisjoner om å spise sunnere, trene mer, jobbe mindre eller noe annet. Men i år, i 2019, så har jeg for første gang et nyttårsforsett. Det er et politisk nyttårsforsett. Jeg har et nyttårsforsett om å sørge for at det blir et endelig ja til Mjøssykehuset ved Mjøsbrua og at prosessen kommer så langt så den ikke lar seg reversere.

Helt siden jeg ble valgt inn i Hedmark Fylkesting for første gang i 1999 så har jeg fulgt sykehusdebatten tett. Det har både overrasket og skuffet meg hvor lite konstruktiv debatten og prosessen har vært. En ting er at det har tatt alt for lang tid å komme dit vi er nå, men det verste har vært manglende fokus på pasientene. Hedmark FrP og mitt utgangspunkt har hele tiden vært pasienten i fokus og ikke lokalisering, baserte på egeninteresse fra lokalpolitikere og ordførere som er mest opptatt av egne arbeidsplasser, sin egen posisjon og sikre seg lokal støtte til gjenvalg. Det er kun en ordfører som skiller seg positivt ut og det er Stange ordfører Nils A. Røhne. Han er den eneste av «sykehus ordførerne» som klarer å heve blikket, se helheten og ha fokus på hva som totalt sett er best for pasientene i Innlandet. Han forstår at sykehus saken er større en han selv og er villig til å «ofre» Sanderud, med flere hundre lokale arbeidsplasser, for å bidra til at alle pasienter i Innlandet får et bedre samlet tilbud, selv om Stange «taper».

Heldigvis er fylkes- og stortingspolitikere i Innlandet sitt ansvar bevisst. De er valgt til å representere både Hedmark og Oppland, det vil si hele Innlandet. Heldigvis klarer de å heve blikket ut over den lokalpolitiske andedammen og tenkte Innlandet som en region. Det store flertallet ser nå at vi må sette pasienten i fokus, at det er viktig å bygge et nytt moderne og fremtidsrettet felles Mjøssykehus ved Mjøsbrua. Veien mot et Mjøsssykehus har vært veldig lang, men jeg begynner nå å se lys i tunellen. Det som gjenstår nå er en endelig avklaring fra Helse Sør Øst og til slutt en politisk avgjørelse fra Regjeringen.

Mitt nyttårsforsett for 2019 er å fortsette å jobbe for Mjøssykehuset, slik at fornuften og pasienten seirer og at Innlandet får hele 8 milliarder kroner til å bygge et nytt fremtidsrettet sykehus ved Mjøsbrua. Dagens H, FrP og V regjering har en historisk satsing på infrastruktur og vi er godt i gang med å fullføre 4-felt E6 og Rv3/25 mellom flere av Mjøsbyene. Vi skal også bygge dobbeltspor til Lillehammer. Sammen med et nytt Mjøssykehus vil dette bidra til vekst, utvikling, sysselsetting, bosetting og ikke minst en tryggere og bedre hverdag for pasientene. Godt nyttår til dere alle sammen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags