Svar om skole til Moshagen

Anne-Marte Kolbjørnshus

Anne-Marte Kolbjørnshus Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Får elever fra Søndre Land søke seg til Gjøvik videregående skole i framtida? Det er hovedspørsmålet Kristin S. Moshagen sin datter nå lurer på, og som formidles i Oppland Arbeiderblad av moren. Svaret er enkelt, ja det får hun.

Innlandet fylkeskommune skal ha en fleksibel praksis som ivaretar ulike elever. Hedmark har i dag nærskoleprinsipp som inntaksordning, men med mulighet til å søke deg til en annen skole. I dag er det faktisk flere elever i Hedmark som går på en annen skole enn den som er nærmest deres bosted enn det er i Oppland. Det ble understreket opp til flere ganger under debatten i fellesnemnda som fattet vedtak om ny inntaksordning for Innlandet fylkeskommune at det er prinsippene fra Hedmark sin inntaksmodell vi ønsker å innføre, ikke et reindyrka og rigid nærskoleprinsipp. Så er det enda ikke avklart hva som er nærskole for hvem, det er til administrativ behandling. Allikevel er fylkeskommunen altså en politisk styrt organisasjon som styrer etter det flertallet vedtar og legger til grunn for sine vedtak. Det er begrunnelsen for at svaret på spørsmålet over er ja.

Det Moshagen avslutter sitt innlegg med hvem hun mener det bør stemmes på og ikke. Fra Arbeiderpartiet sin side har vi hele denne våren brukt tid på å utarbeide vår framtidige skolepolitikk for de videregående skolene i Innlandet. Vi har hatt regionale møter i alle deler av det nye fylket, vi har diskutert inntaksordning, men mest av alt ny yrkesfagstruktur, behovet for kompetanse i framtida, hvordan skal vi kunne oppnå målet om Norges beste videregående skole og hvordan sikrer vi at voksne får påfyll av kompetanse igjennom sin tid i arbeidslivet?

Innlandet Arbeiderparti vil styrke desentralisert voksenopplæring, både når det gjelder videregående opplæring, fagskoleutdanning og høgskole utdanning. Dette er viktig for at vi også i framtida og i hele Innlandet skal ha et innovativt og framtidsretta arbeidsliv som utvikler seg med tida vi lever i, da må vi satse på også voksne sin kompetanse.

Arbeiderpartiet har satt ambisjonsnivået på å bygge Norges beste videregående skole i Innlandet. Og vi har en plan for å få det til. Oppland og Hedmark har de siste åra løfta seg betraktelig i antallet ungdommer som fullfører videregående skole, samtidig så ser vi at vi kan og skal gjøre mer. Vi må følge opp hver enkelt ungdom og være tett nok på deres hverdag, det handler om å legge til rette et løp for hver enkelt som gjør det mulig å fullføre med en utdanning som kan gi deg jobb.

Vi mener også at framtida må møtes med hvilken kompetanse som trengs i næringslivet i Innlandet. Ungdom må få fullføre sin utdanning også på yrkesfag, og da må vi målrette tilbudene vi gir mer enn det som skjer i dag. Vi vil innføre læreplassgaranti til alle for fullfører og består vg2. Arbeiderpartiet vil bygge den nye yrkesfag strukturen på de behovene som er i det lokale næringsliv, og dette mener vi er et viktig løft for at alle faktisk skal få være med i innlandsskolen.

Dette ville ikke Oppland Arbeiderblad skrive noe om etter flere henvendelser, så interessen for skolepolitikk ser ikke ut til å være særlig stor i avisa. Det er synd dersom Oppland Arbeiderblad faktisk ønsker å si noe om hvilke partier som bør stemmes på og ikke, et bredere perspektiv vil lønne seg i lengden.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken