Nå kan du nekte smarte strømmålere

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerNB: Dette leserinnlegget er fra 2.7.2017

Norges vassdrag og energi direktorat skriver 7.12. 2016 at det fremgår av endringer om AMS (smart strømmåler) i forskrift at nettselskapene ikke har plikt til å installere AMS–måler blant annet dersom «installasjonen er til vesentlig og dokumentar ulempe for sluttbruker». NVE vil samtidig anbefale nett selskapene inntil videre å ikke være restriktive i praktiseringen av for skriften.

Dette innebærer at nettselskapene bør kunne gi et midlertidig fritak for de kunder som av ulike årsaker måtte motsette seg eller ikke ønsker å bytte til AMS måler.

Dette kan også gjelde kunder som nekter nettselskapet tilgang til eksisterende måler.

NVE sier at man skal respektere den private eiendomsretten.

Nett selskaper: Gir dere kundene opplysninger om dette? Statens strålevern sier at de nye automatiske målerne ikke er farlige for noen. Statens strålevern tar ikke hensyn til all stråling som vi omgir oss daglig.

Hva med tusener av leger og forskere som har underskrevet på en rekke advarende appeller og resulusjoner?

FN skriver om føre–var-prinsippet da strålingen påvirker oss negativt.

WHOs kreftpanel viste mai 2011 til at mobilstråling og stråling fra tråløse nett kan være kreftkallende. EUs høyeste miljømyndighet ba i 2009 om at med lemslandene omgående i verksatte føre – var tiltak.

Når det offentlige utnevner komiteer for å utrede årsaker og virkemidler i forbindelse med ulike helseproblemer har de en tendens til å velge fag folk med «majoritetsbakgrunn». Dette gjøres trolig bevist i en del tilfeller, da det er en kjent måte å utøve makt på.

Da blir smarte strømmålere å annen stråling ikke farlig.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags