Gå utenom, sier Baugen-senterpartistene i Gjøvik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerVi registrerer at våre spørsmål til Senterpartistene i Gjøvik overhodet ikke blir besvart, derav følgende overskrift.

  1. Først vil vi gratulerer Senterpartistene i Gjøvik med gode forbindelser i Oppland Arbeiderblad. Dere får trykket innlegget deres dagen etter vårt innlegg kom på trykk. Vårt svar innlegg ble innsendt den 3/10 og brukte 6 dager før det kom på trykk etter en påminnelse fra oss.
  2. Vi i Rødt synes det var fornøyelig å påpeke at SP var uenige med seg selv og at vi støttet Lise Hammerud sin 8 årige beskrivelse av forskjellene mellom kostnadene vedrørende sykehjemsplasser kontra omsorgsboliger. Dette er som kjent styrt av statlig villet politikk og har vel ikke forandret seg vesentlig og kan dermed neppe bety noe for neste års budsjett.
  3. Vi har ikke fått noe svar på hvordan SP i Gjøvik skal finansiere en sterk økning av sykehjemsplasser. Ei heller hvor de skal skjære ned i velferdsgodene for å få på plass sin politikk.
  4. Vi registrerer at Torvild Sveen og Lise Hammerud ikke bryr seg en døyt på sin usynliggjøring av en kvinnelig motdebattant, og dermed ikke kan nedlate seg på en bitte liten unnskyldning.
  5. Som beskrevet i vårt siste innlegg, så har ikke Senterpartistene i Gjøvik noe svar på hvordan alle kommunene i Oppland vil bli omfattet av Sykehus Innlandet sin politikk om å legge ned så mange sengeplasser at det ikke er plass for minst 20 prosent av pasientene og som kommunene da skal ha ansvaret for. For Gjøviks del dreier det seg om ca 1000 pasienter. Dere er ikke aleine om det. Alle partiene som går for å bygge ned Gjøvik Sykehus og bygge nytt, et eller annet sted i Hedmark, støtter direkte og indirekte en slik utvikling. Det er derfor vi skriver at dere ikke har større problemer enn at dere kan skyve de foran dere.
  6. Vi gleder oss til framleggelsen av SP sitt budsjett for neste 4-årsperiode. Vil det vise at vi faktisk er ganske på linje innen omsorgssektoren eller vil det inneholde satsinger finansiert med urealistiske kutt?

Dermed er det vel ikke mer å si før dette kommer på bordet om noen uker. For vår del er denne diskusjonen foreløpig avsluttet.

For kommunestyregruppen i Rødt.

Jorunn Pedersen.

Størk Hansen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags