Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiets bompengesmell

Artikkelen er over 3 år gammel

Når AP legger frem sitt forslag til statsbudsjett for 2018, er det skuffende å se hvordan bilistene nok en gang kommer ut som store tapere. Mens FrP i regjering har fått gjennomslag for å gi bilistene utenfor byene en bompengerabatt på 10 prosent, velger i stedet AP å øke bompengetakstene med over 500 millioner kroner og gjøre det enda vanskeligere for folk å bruke bilen. Bilen er således fortsatt APs foretrukne avgiftsobjekt, og får svi med deres budsjett.

FrP er det eneste partiet som ønsker bompengefrie veier i Norge, og som jobber for å fjerne landets bomstasjoner. Til tross for at vi ikke har politisk flertall, er dette en kamp vi kjemper hver eneste dag, og med FrP i regjering har vi allerede kommet et langt stykke på vei. FrP har fjernet en rekke bomstasjoner, redusert bompengetakstene utenfor byene, og stått imot de rødgrønnes forslag om økende bompengebelastning på dagens bilister.

AP bruker oppsiktsvekkende mye tid på å kritisere FrP for ikke å ha fjernet alle landets bomstasjoner. Likevel gjør de stikk motsatt ved å foreslå økte avgifter, og viser nok en gang null respekt for bilistenes lommebok.

APs alternative budsjett for 2018 bør etter dette ikke etterlate noen tvil om hvem som spiller på bilistenes lag. Mens de vil iverksette et bompengetrykk som vil vokse inn i himmelen, er FrP fortsatt det eneste partiet som taler bilistenes sak og som viser både vilje og evne til å redusere den unødvendig store bompengebelastningen.

Kommentarer til denne saken