Gå til sidens hovedinnhold

Vegen blir til mens vi går

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mitt inntrykk er at folk er veldig engasjert i vegpolitikk, og fylkesveger er intet unntak. Takk til Mizanur Rahaman og Steinar Svensbakken i Statens vegvesen, som minner om flere ting det er viktig å huske når fylkeskommunene tar over hele ansvaret for fylkesvegene fra 2020.

Regionreformen er vedtatt, og Stortinget har bestemt at sams vegadministrasjon opphører. Min intensjon med innlegget «Fra sams til samling» var å imøtegå påstander fra Mesta og andre entreprenører om at vegforvaltningen kommer til å bli drastisk dyrere etter at fylkeskommunene tar over ansvaret for egne veger. Det mener jeg er feil, og jeg begrunnet hvorfor i mitt forrige innlegg. Framtida vil vise hvordan det faktisk blir.

Når vi nå skal bygge opp den nye vegadministrasjonen i Innlandet fylkeskommune ønsker vi et godt samarbeid med Statens vegvesen for å sikre kompetanse og erfaring, og at dette kan overføres til den nye organisasjonen. Dialogen er i gang. Prosjektleder Tron Bamrud og assisterende fylkesrådmann Hjalmar Nørstebø-Solbjør har deltatt på allmøter med Statens vegvesen sine medarbeidere, både på Lillehammer og Hamar. Fylkeskommunen skal være en god arbeidsgiver for alle som får det som sin framtidige arbeidsplass.

Vi som er folkevalgte i fylkestinget kjenner godt til sams vegadministrasjon. Dersom vi ikke gjorde det ville det vært et argument i seg sjøl for å organisere vegforvaltningen på en annen måte. Men jeg ønsker å bidra til gode diskusjoner og at vi bygger på vår felles kompetanse i denne prosessen. Jeg vil derfor gjerne møte de tillitsvalgte i Statens vegvesen for å høre mer om hvordan de mener vi på best måte skal forvalte fylkesvegene i Innlandet fylkeskommune.

Dette er nybrottsarbeid. Vegen blir til mens vi går. Jeg har ikke påberopt meg å ha fasiten, men jeg er sikker på at vi i fellesskap skal klare å bygge en kompetent vegadministrasjon i den nye fylkeskommunen for å ivareta fylkesvegene våre på en god måte.

Kommentarer til denne saken