Full av beundring over Destinasjon Spåtind

:Arkivbilde

:Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

MeningerEierne av Spåtind Sport Hotell må jeg virkelig beundre. Maken til pågangsmot og kreativitet skal man lete lenge etter. Deres siste «investering» var å knytte til seg vår nylig avtroppende ordfører Liv Solveig Alvstad. Et klokt valg.

Helt fra mitt første møte med Maj Elin Storeide og Fredrik Løøf – eierne av Spåtind Sport Hotell, har det vært min absolutte mening: Makter ikke de to å føre «arven» etter Johansens videre inn i vår tid – er det knapt noen andre som klarer det. De er dyktige, de er kreative og ikke minst arbeidsomme. Det siste – en egenskap jeg setter meget høyt.

Om noen skulle være i tvil – Synfjellets skjønnhet og ikke minst dets geografiske beliggenhet, sentralt på Østlandet, gir nettopp Synnfjellet et meget godt utgangspunkt. Et utgangspunkt for turisme i takt med vår tid. Synnfjellet kan knapt sammenlignes med de øvrige fjellområdene innen vårt distrikt. Det er unikt også sett med Jotunheimen og Rondanes øyne. Lett tilgjengelig, lett og enkelt å ferdes i så vel på sommer som også vinterstid. Etter hva det går fram av reportasjen i OA 4. november er det fortsatt planer om at hotellet skal ha en lokal tilknytning. Men det selvsagt ikke tilstrekkelig, man må vel tenke mere globalt for å få tilstrekkelig mange besøk – mange nok gjester.

I dag kreves det uendelig mye av kreativitet og ståpåvilje for å drive et Høyfjellshotell som Spåtind. I dag er det ikke nok å tilby et rent og ryddig hotellrom, heller ikke er det nok å servere velsmakende retter i rikelige mengder. Dagens turister søker etter opplevelser, opplevelser knyttet til naturen rundt destinasjonene. Her synes jeg Spåtind Sport Hotell har vært dyktige. Det søkes til stadig kreative løsninger for å tekkes den kresne hotellgjest.

Men en god drahjelp ligger nettopp i den unike naturen i området. Selv om denne høsten er spesiell, på mange måter helt spesiell hva vær og temperatur angår. Aldri i min tid har det vært snøfritt i Synnfjellet på denne tid av året! Om dere Maj Elin og Fredrik, takler denne høsten, da takler dere alt. Men snøen kommer – skinnende hvit og hvor igjen snøkrystallene blinker som diamanter, og der velpreparerte skiløyper ligger å innbyr til rekreasjon og velvære. Alpinanlegget vil også snart ligge velpreparert og innbydende. Til sommeren vaker igjen storauren i de mange fiskerike fjellvann. Synnfjordens glitrende og småkrusete vannspeil vil igjen lokke med sin skjønnhet. Og igjen vil multene stå som gule tepper i de mange små og store myrdrag. Bare vent, skal dere se. Lykke til Maj Elin og Fredrik!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags