Salgstider for alkoholholdige drikker i Spåtind Skisenter-Grautbua

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevMieke Punie tar opp i leserinnlegg i OA 24.02 vedtaket som ble gjort om salgstider for Spåtind Skisenter-Grautbua i formannskapet 25.01.

Hun viser til forskjell i videre behandling i to ulike saker. Den første saken var de generelle retningslinjene for salgstider av alkoholholdig drikk. Denne skal behandles i kommunestyret. Den andre saken var en bevillingssøknad for en enkelt bedrift. Dette er en delegert sak hvor endelig vedtak fattes i formannskapet. Derfor ble bare den ene saken tatt opp til behandling i kommunestyret.

Spåtind skisenter har hatt en bevilling for Grautbua. Med Spåtind skisenter-Grautbua som nye eiere, måtte det søkes om ny salgsbevilling. Etter at daglig leder hadde gjennomført nødvendige prøver etter alkohollovens krav, ble saken behandlet i formannskapet etter gjeldende retningslinjer. Det ble gitt følgende rammer for åpningstid i Grautbua:

Alkoholgruppe 1 og 2

Mandag – torsdag ute og inne kl. 10.00 – 17.00

Fredag – lørdag ute og inne kl. 10.00 – 20.00

Søndag/helligdag ute og inne kl. 10.00 – 17.00

Alkoholgruppe 3.

Mandag – torsdag ute og inne kl. 13.00 – 17.00

Fredag – lørdag ute og inne kl. 13.00 – 20.00

Søndag/helligdag ute og inne kl. 13.00 – 17.00

Den salgsbevillingen Spåtind Skisenter hadde for Grautbua fram til vedtaket i formannskapet 25.01.17 var som følger:

Alkoholgruppe 1 og 2: 10.00 – 02.00(inne) og 10.00 – 01.00(ute)

Alkoholgruppe 3: 13.00 – 01.00(inne) og 13.00 – 01.00(ute)

Mieke Punie forsøker å fremstille saken som om vi har gitt eierne av Grautbua utvidede tider for salg av alkoholholdige drikker. Realiteten er at åpningtidspunktet er nøyaktig det samme som det vedtaket AP/SV gjorde da de satt i posisjon. Men den totale åpningstiden pr uke er 57 timer mindre i forhold til gjeldene bevilling. Det forundrer meg at de partiene som utgjorde flertallet når Spåtind Skisenter fikk bevilling for salg av alkohol i Grautbua går så høyt på banen når Spåtind Skisenter-Grautbua får en bevilling som faktisk er en innstramming av salgstiden for alkohol.

Både eierne og kommunen er opptatt av at Spåtind skal være et eldorado for skiaktiviteter for barn og voksne. Med de planene som legges til grunn, og den entusiasmen eierne legger for en dag er jeg trygg på at Spåtind vil bli nettopp det. Jeg er sikker på at Mieke Punie og alle andre vil få minst like flotte skidager på Spåtind i årene som kommer som de har hatt fram til nå.

God vinterferie!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags