Ja til økt barnetrygd

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Forrige uke var en av Norges rikeste menn, Stein Erik Hagen igjen ute og klaget over skattenivået. Jeg bryr meg mer om barn som vokser opp i fattige familier enn om Hagen.

Vi går mot slutten av en regjeringsperiode hvor regjeringen med sine støttepartier har gitt milliarder av kroner i skattelette til landets rikeste.Kontrasten mellom mangemilliardærenes sutring, og de vi ikke hører noe fra er svimlende stor.

I Oppland lever 13% av barn i familier med vedvarende fattigdom i følge tall fra Folkehelseinstituttet , og det er dårligere statistikk enn i landet ellers. Det er 3600 barn.

Unger som ikke får deltatt på fritidsaktiviteter, ikke vil fortelle om ferien sin første skoledag fordi de kanskje ikke har vært på noen ferie og lar være å gå i bursdager fordi de vet foreldrene ikke har penger til bursdagsgave.

Det blir stadig flere barn som vokser opp i fattigdom i Norge. Den enkleste måten å redusere dette på, bekjempe forskjellene å gi barn og unge en verdig barndom – er å øke barnetrygden. Barnetrygden har ikke blitt økt i takt med lønns- og prisveksten de siste tjue årene. Det vil med enkle ord si at den i realiteten har blitt redusert.

SSB slår fast at barnetrygden er en av de mest omfordelende velferdsordningen vi har. Ved å øke barnetrygden for alle, og samtidig gi yttligere støtte til flerbarnsfamilier og enslige forsørgere, vil langt færre barn vokse opp i fattigdom.

For det er fortsatt slik at barnetrygden er veldig viktig for mange familier.

Men hvorfor skal milliardærene og andre velstående få barnetrygd lurer mange på?

SV mener at barnetrygden skal være en universell ordning og ikke behovsprøves. De rikeste skal derimot betale prosentvis mer skatt, slik bruker vi skattesystemet til omfordeling.

På lik linje med gratis helsehjelp er barnetrygden en universell ordning som gjør at alle skal få uavhengig av inntekt. I en godt fungerende velferdsstat skal alle betale skatt og alle har lik rett på velferdsgodene. Alle skal få igjen for å betale skatt.

Vi må ta grep for å sikre at færre barn vokser opp i fattigdom. Det handler om prioriteringer.

Skal vi prioritere rike som sutrer eller barn i fattige familier?

Når valgdagen kommer- gi stemmen din til barn som vil ut av fattigdommen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken