Rydd søpla, redd kua!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDenne våren har det vært et økt miljøfokus blant den norske befolkningen, spesielt i tilknytning til bruken av plast. Line Elvsåshagen er en av bidragsyterne til dette fokuset, som gjennom sin serie «Planet plast» har utforsket faren knyttet til plastproblematikken. Som et resultat av dette arrangerte NRK en ryddedugnad 3. mai kalt «Hele Norge rydder», hvor alle nordmenn ble oppfordret til å plukke søppel i sitt nærområde. Oppland Bygdeungdomslag applauderer disse initiativene, men vil henge seg på Østfold Bygdeungdomslags kampanje, og også rette søkelyset mot søppel på og rundt jordet.

Søppel som kastes på eller rundt jorder kan fort havne i fôret til kua og andre husdyr, noe som kan få fatale følger. Vi har sett nok av eksempler på at dyr dør eller må avlives som følge av indre blødninger forårsaket av biter fra brusbokser eller annet søppel. Dette søplet, som ofte kommer flyvende ut fra bilvinduer, er vanskelig å få øye på, både for bonden og kua.

Oppland Bygdeungdomslag vil derfor på det aller sterkeste oppfordre alle til å ikke kaste søppel, det være seg ut av bilvinduet eller på andre måter, slik at det havner på jordet og med det også potensielt i kuas matfat. Vi vil også oppfordre alle til å ta del i den store dugnadsånden som når florerer i Norge, for å bidra til å sikre både miljøet og god dyrehelse, nå og i framtida. Rydd søpla, redd kua!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags