Gå til sidens hovedinnhold

Ingen festdag for adm.dir Morten Lang Ree og div.dir Astrid Millum

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ingen festdag for adm. dir. Morgen Lang Ree og div. dir Astrid Millum. Undertegnede sikter selvfølgelig til fakkeltoget med ca. 250 deltakere samt nærmere 8000 underskrifter, alt dette fra folk som kjemper for at Solås skal bestå. Nå er det svært lenge at svært mange har kjempet for dette stedet. Men hvor lenge skal den vanvittige helsepolitikke få gå? Hva skal en tro? Er all fornuft, rimelighet og empati fraværende hos alle de høyt gasjerte styrefolka i SI?

Leste i OA 12. april at alle ordførerne i Gjøvik–Toten holdt appeller ved denne markeringen. Til og med Gjøviks ordfører Iddberg hadde denne gang et utsagn som lignet på et standpunkt, nemlig: Nedleggelse av Solås er et eksperiment med en svak pasientgruppe, noe vi ikke aksepterer. Bra! Styret i SI kan nok ikke for skams skyld fortsett denne uverdige kampen om rehabiliteringssenteret Solås` være eller ikke være. Nå har jeg riktignok ikke fått med meg hvor mye penger SI skal tjenes på nedleggelsen, men det blir sikkert gjort «til pasientens beste» må vite, så time will show. Men faktum er jo at Solås bare er en liten del av den fatale helsepolitikken i SI som nå har pågått i 10–12 år. Ja, helt siden NPU–New Public Management–gjorde sitt inntog i Norge også som helseforetaksmodell.

Kampen om Solås er en ting, men så kommer de kommunale kampene om antall sykehjemsplasser, omsorgsboliger osv. Her i Biri trenger vi muligens både ett og to fakkeltog skal vi få gehør for det vi tror er fornuftig og framtidsrettet ved utbyggingen av Furulund omsorgssenter. Den som lever får se. Igjen er undertegnede imponert over, og glad for det Anne Grethe Frøslid Gjerdalen skriver i OA. Denne gang er det: Skrot helseforetakene–kommentar onsdag 6. april. Hele artikkelen er spekket av kunnskap og fakta. Den bør leses flere ganger – særlig av politikerne våre.

Nå setter vi imidlertid vår lit til Anne Enger, nå som styreleder i SI. Hun sier sjøl at denne jobben er «En overveldende oppgave». Det forstår vi, men hun har tidligere bevist at hun har folkevett, fornuft og empati. De fleste av oss ønsker nå at foretakene legges ned og at pengestrømmen som har gått til mange, mange toppstillinger samt uoverskuelige konsulenthonorarer nå går til eksisterende sykehus – sykehjem – ja til alle steder som er til beste for alle pasienter. Vi ønsker Anne Enger lykke til!

Kommentarer til denne saken