Mer støtte til Den blinde ku

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var en gledelig overraskelse at Gjøvik senterpartiet i kommunestyret i går gikk inn for at kommunen må bidra til at Den Blinde Ku blir en realitet. Rett nok kommer dette noen måneder etter at Snertingdal Arbeiderlag fikk med seg ordfører og leder av Gjøvik arbeiderparti til et møte med de som ønsker å starte opp virksomhet i det gamle meieriet. Vi argumenterte sterkt for at her måtte kommunen stille opp. Var dette ukjent for Sp? I så fall rart for begge avisene hadde gode oppslag.
Det hadde kanskje vært for mye å forvente at Sp nå sa at de støttet initiativet vårt. Argumentasjonen Sp brukte i går var den samme som vi brukte i sommer: Vi vil ha flere arbeidsplasser i Snertingdal og vi ønsker sterkt at det skal bli liv i det gamle bygget. Ordføreren forklarte at det allerede var gjort mye fra kommunens side for å finne løsninger for å løse behovet for kapital. Vi slipper ikke denne saken.

Dette minner litt om saken om nytt omsorgssenter i Snertingdal. Da jeg lanserte ideen om at vi skulle bygge nytt omsorgssenter på en annen tomt slik at beboerne og de som arbeidet der skulle slippe å flytte til Biri, fikk jeg som svar et leserbrev fra Sp om at dette bare var tomme ord. Vi i partilaget kjempet intenst for at vårt forslag skulle bli vedtatt – mot rådmannens ønske om å rive det gamle omsorgssenteret og bygge nytt på samme tomt. I formannskapsmøtet dagen før denne saken skulle opp i kommunestyret stemte senterpartiets representant for rådmannens forslag om riving og i mot at det skulle bygges på annen tomt.

I kommunestyret ble det til vår store glede en enstemmig vedtak for vårt forslag. Det ble likevel litt underlig å registrere at Sp i møtet la ut et innlegg på facebook hvor det nesten kan se ut som om dette var en sak de har kjempet for.

I fall Sp er i beit for gode saker for Snertingdal kan jeg nevne noen av de vi arbeider for nå: Vi fikk et enstemmig vedtak i Gjøvik Arbeiderparti at det må gjøres noe med FV 249, i første omgang utbedring av de farligste svingene. Vi fikk også full støtte for vårt forslag om at busstilbudet i Snertingdal må bedres. (Dessverre er vi alle kjent med at tiltak innen samferdsel tar tid. Vi sloss i 30 år før gang- og sykkelveien sto ferdig.)

Vi har et sterkt ønske om å få til en tursti langs Ringsjøen. Det vil være et viktig folkehelsetiltak. Alle grunneierne så nær som en var positive til dette.

Mange i Snertingdal ville sette stor pris på om det vinterstid ble brøytet løyper for gående. Det er lite populært om de som gjerne vil ut i naturen , men ikke på ski, vandrer i skiløypene.

Etter ønske fra mange ungdommer i bygda, har vi tatt opp behovet for en terrengsykkelløype. Dette bør være et tiltak som relativt enkelt kan ordnes og det vil være flott å gi ungdommene et sted å bruke kreftene sine.

Vi har ikke gitt opp å finne en bedre løsning for den uorganiserte ungdommen. Savnet av en fast – minst ukentlig – møteplass er stort. Nå kjører mange foreldre ungene sine på ungdomsklubb på Dokka.

Snertingdal har behov for flere leiligheter, helst med en pris som enslige og førstegangsetablerere kan leve ved. Snertingdal Arbeiderlag har lansert en ide om at vi bør bygge leiligheter på taket av det nye omsorgssenteret.

Vi tar selvsagt med glede imot støtte fra senterpartiet og andre partier for å få gjennomslag for disse sakene.
Vi skal forsøke å leve med om andre tar æren for dem.

Diann Wallin,
Lagsleder i Snertingdal Arbeiderlag

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken