Åpent brev til virksomhetsleder Hagebakken

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerHøsten for to år siden deltok et par fra Hjemmets Venner ved Snertingdal Omsorgsdistrikt i planleggingsmøter for å kunne utvide tilbudet på dagsenteret.

Situasjonen var slik at det var mange i bygda som trengte et slikt tilbud,men kommunen var avhengig av frivillighet for å kunne gjennomføre dette.

I disse møtene ble det snakket om hva vi som frivillige skulle kunne bidra med. Det var å bistå i aktiviteten på dagsenteret og ellers være til hygge og nytte der det trengtes.

Noe som også ble tatt opp var dette med turer rundt i distriktet. Det ble påpekt at det var mange som ikke mulighet til f.eks komme seg ut på ting som vi andre ser på som en selvfølge. Det ble spurt om dette var noe vi var interessert i og det var vi . Det ble spurt om det var i orden å bruke våre egne biler og og det ble bekreftet. For sikkerhets skyld kontaktet jeg mitt forsikringsselskap og ble fortalt at så lenge jeg hadde forsikringen i orden så var det opp til meg hvem som var passasjer.

Dagsenteret har blitt en suksess,med dyktige ledere og en del frivillige hver dag.

Vi har dratt på mange fine turer både til Gjøvik, Biri, Moelv, Øyer og ellers i nærmiljøet her i Snertingdal.

Sjokket ble stort da vi i vår fikk beskjed om at det var slutt på å dra på turer. Kommunen godtok ikke dette. Vi ble både sinte og lei oss for vi hadde sett hvor mye disse turene betød for alle.

Vi ba om et møte for å oppklare hvorfor og det ble sendt et brev til kommunen for å få vite hva slags grunnlag de hadde for å nekte også kjøre. Til dags dato har vi ikke fått svar.

Torvild Sveen ble gjort kjent med saken og tok kontakt med Magnar Sjevelås og disse ble intervjuet i OA 10. oktober.

Virksomhetsleder for Helse og Omsorg Heidi Hagebakken sier i samme reportasje at hun har fått henvendelse fra Hjemmets Venner med forespørsel om å få dekket kjøreutgifter i forbindelse med turene og det skjønner jeg ikke. Min mann og jeg har kjørt mange turer og ikke tatt betaling. Noen har fått en liten sum, men foreningen har aldri bedt om det.

Så da har jeg noen spørsmål til virksomhetslederen: Er dere interessert i å ha frivillige ved omsorgssenteret?

Har dere noe lovverk som sier at kjøring av brukere i Helse/Omsorg ikke er lovlig?

I  skole og barnehage skriver foreldre/foresatte under på at ansatte kan kjøre barna i sine biler. Blant våre brukere har de fleste samtykkkompetanse, hvorfor kan ikke de selv få bestemme over sine liv? I de tilfellene de ikke kan bestemme,hvorfor kan ikke pårørende få avgjøre om hvordan deres nærmeste skal ha det?

Synes at brukerne blir diskriminert, for de har ikke samme friheten og mulighetene som andre i samfunnet.

Håper på et svar og en god begrunnelse av din avgjørelse.

Åse Irene Engen, leder i Hjemmets Venner og frivillig på dagsenteret

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags