Et tankespill

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Jeg sitter og ser ut gjennom vinduet, sitter lunt og godt i stua, sitter i godstolen. Borte i peisovnen brenner det med rolig flamme fra knusktørr bjørkeved. Alle busker og trær jeg kan øyne er pyntet med et flortynt lag av rim. De grønne greinene på grantrærne skimtes i all sin prakt. Konglene sitter tett i toppen av alle de høyreiste trærne. Helt oppe på toppen av det siste årsskuddet – på den høyeste grana, sitter en hakkespett, helt urørlig. Den er kan hende ferdig med formiddagsøkta. Den sitter og kviler. Samler krefter til en ny økt for å skaffe seg den nødvendige føde. Slik er livet for alle våre fugler og dyr, en stadig kamp for å skaffe seg næring. For meg er det enkelt, om jeg bare får åpnet døra inn til kjøleskapet, eller det som oftest skjer – at kjæringa roper fra kjøkkenet: Nå er det mat!

Vi pensjonister har det godt her i vårt velfungerende og rike land. Pensjonen kommer hver eneste måned, uten å «legge to pinner i kors». Selv om mange mener at deres pensjon, nettopp deres – er i snaueste laget, så tror jeg at det holder for det mest nødvendige, om man «itte hopper høgere enn staven rekker». Her jeg sitter å glor kretser tankene om mye og mangt, tankene er det så lenge en holder seg våken.

Nyhetssendingen er også for oss eldre en nødvendig del av så vel hverdag som helg. Klodens mektigste stat – USA, har nettopp fått en ny president, den 45. i rekken. Etter det som kommer fram i diverse medier har også jeg, en ikke skjønner – en viss frykt for hva denne Donald Trump kan finne på. En del av hans utsagn er ikke til å skjønne, ikke for meg. At det virkelig kan skje at en av hans legning kan velges som president – det går over all min forstand. Mye er sagt og skrevet om vårt eget kongedømme, men jeg priser meg lykkelig for å fortsatt ha en konge som Harald. Han er da en «vettug!» kar. Etter det jeg har fått med meg, vil også vår egen skuespillerdronning – Liv Ullmann nå flytte heim til gamlelandet. Det på grunn av valget av president. Hun vil ikke være i nær relasjon til Trump. Hun også har visse betenkeligheter.

Sola skinner og morgenens fine pynt av busker og trær har mildværet tint vekk. Et flortynt lag av nattefrostens rim ble borte i finværet. Som den sportsidioten jeg er, går tankene til vinterens VM i Lahti. Får vi igjen se en Petter Northug i knallform. Vil han nok en gang sette sitt preg på et stort mesterskap? I nuet ser det ikke lyst ut for nettopp Petter. Men jeg tror han kommer.

Om så skulle skje at Northug ikke lykkes, har vi flere å sette vår lit til, ikke minst den unge Johannes Klæbo og også Finnmarkingen Finn Hågen Krogh. Han er utrolig god også i en spurt.

Nede fra rådhuset er det lite å høre. Budsjett for året er vedtatt og eiendomsskatten beholder vi uendret. For meg rent personlig – er dette greit. Jeg som ingen eiendom har, betaler ikke noe. Jeg høster godene av det denne ekstraskatten gir gjennom bedre tjenesteyting. Håper at de sittende politikere ser behovet for å styrke pleie og omsorgssiden. Bl.a. skaffe til veie flere sykehjemsplasser, sykehjemsplasser knyttet opp mot kvalitativt god bemanning. Takker for denne gang og ønsker alle en god dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags