Sauebøndenes verste fiende i tillegg til ulven

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger«Ryggvelt, sykdom, fluelarver, flåttangrep, jurbetennelse, fastsitting og andre forgjevligheter», osv osv.Dette er noen av argumentene som disse ulveforkjemperne ynder å bruke for å sverte sauebøndene og å lede oppmerksomheten bort fra «andre forgjevligheter» som ulven forårsaker. – Men om sau eller andre dyr går med av forskjellige ulykker er vel ikke det noe argument for å gjøre situasjonen enda verre med å fylle vår vakre natur med massemordere?

I OA 21. juni har Berit Helberg fått ei helside til disposisjon for å spre sine hatske ytringer mot sauenæringa, og er fortørnet over at noen kan finne på å kalle ulven drapsulv og lignende, og spør om «media har tørna fullstendig» når de tillater å sette på trykk så sterke karakteristikker av dette stakkars dyret som bare følger sine innstinkter. Ja jeg synes spørsmålet om «media har tørna fullstendig» kan bli svært så relevant hvis avisene fotsetter med å publisere slike hatske ytringer som hun og hennes likesinnede retter mot ei bestemt yrkesgruppe. Det hun gjør er først og fremst å framstille sauebøndene som snyltere og dyreplagere.

Jeg synes hun er sunket så dypt som det går an å komme når hun i sin higen etter å forherlige et av verdens verste rovdyr, må ty til så simple midler som å henge ut ei hel yrkesgruppe som uansvarlige dyreplagere fordi de slipper dyrene sine i utmarka, hvor de også risikerer å bli tatt av ulv og andre fredete rovdyr. Og det finnes visst ingen grenser for hennes fantasier. Hun har fått det for seg at «hvis man feller disse ulveflokkene som det er forslag om å felle i region 4 og 5, - 16 ulver totalt, er det blodbadet sauebøndene har opplevd så langt, ingenting mot det som vil skje når disse familiene utslettes, så revirene blir åpnet for langt flere streifulver fra Sverige».

Nå har det seg jo slik at forskerne har kommet fram til at norsk ulv ikke dreper sau, det er streifulver som kommer over grensen fra Sverige som står for den udåden. Dette er fantasier Berit Helberg er blitt foret med av såkalte forskere, som f.eks. Petter Vabakken o.l., og som de prøver å inbille det norske folk. Kunne det ikke være en tanke om svenskene importere snill ulv fra Norge, og heller kvittet seg med denne morderiske stammen hvorfra streifulver som terroriserer norske saueflokker kommer fra?

Berit Helberg unnlater heller ikke denne gang å nevne tallet 100.000 sau som går med av andre årsaker enn rovdyr. Men i samme avis, samme dag, blir hun overbydd av en annen «dame» i samme kategori, Helga Riekles, som nok synes at 100.000 er for lite og har plusset på med 20.000 i tillegg. Når Berit Helberg og Helga Riekles har fått det for seg at ulven er et viktigere dyr i våre utmarker enn de dyrene som skaffer oss den reneste og beste maten, må en ha lov å lure på hvor vettet er blitt av. Og av mangel på argumenter for å tale ulvens sak henger de ut ei hel yrkesgruppe.

Denne negative omtalen mot sauenæringa er nok et middel for å ta fokuset bort fra de forferdelige lidelsene ulven påfører sine medskapninger, og som er menneskeskapt av uansvarlige politikkere godt hjulpet av fanatiske rovdyvernere. Vi har i det senere, i likhet med tidligere lignende hendelser fått en skremmende påminnelse på hva vi kan vente oss hvis a Berit og a Helga og deres likesinnede får det som de vil. Ellers har jeg ikke flere kommentarer til det disse «damene» har bragt til torgs, bortsett fra at - mot ekstreme ulveforkjempere og sauebonde-hatere kjemper selv gudene forgjeves.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags