Den samme ensidige forståelsen av en betent sauenæring

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevJa, da... det er ille at sau rives i stykker av rovdyr! Det er også ille at sau ligger og dør alene i våre utmarker grunnet beinbrudd, forlatt på en berghylle, spist opp av flott, kjørt over på bilveier og så videre.

Når skal norske sauebønder begynne å ta ansvar? Når skal norske sauebønder påse at sau i de mengder som Norge idag har på beite er katastrofalt overtallige? Når skal sau i Norge få det vern og tilsyn som er vanlig i andre land? 100.000 er normalsvinnet... som norske bønder nekter å ta på alvor!

Hvorfor skal sau på vinterfor stå og gumle soya fra Brasil, mens deres tynne klover slites der de må stå i åtte måneder på spaltegulv og bare får under en kvadratmeter å leve på i alle de dagene?

Utmerket at flere slår gras og hersjer til tørk for å holde landskap åpne og gir dyrene sunnere kost, så langt der ikke er benyttet sprøytemidler. Glysofat som i dag brukes i stor stil til tross for advarsler, mens Monsanto påstår at dette ikke gir kreft...

Hvorfor skal mor og barn skilles fra hverandre der doningen fra Nortura stapper inn lam til sin siste milelange reis til siste stoppested som lukter av blod og redsel mens de breker av angst?

Hvorfor skal slitne søyer settes på hvert år til nye fødsler?

Fra den norske bondestand hyles det om de forferdelige rovdyrene og all den skade de gjør..mens behovet for penger...og mer penger gjør at verdien for dyr som er skapt for å leve sine liv, blir til ting som bare skal tjene til å øke inntjening, mens deres verdi som levende følende medskapninger reduseres til antall kilo og slaktevekt

Norge har undertegnet internasjonale avtaler og forpliktet seg til å ta vare på levedyktige bestander av våre store rovdyr. De minimumsantall som Stortinget har bestemt er langt fra levedyktig i et alt for lavt antall. Hvorfor dette unisone hatet som er enestående mot hva andre land mestrer, der flere hundre ulv per land aksepteres som en del av felles natur. Hva er det for irrasjonell uvitenhet som martrer den norske bondestand?

All levende natur trenger rovdyr, helt ned til insekts- og plantenivå for å opprettholde sunn balanse

Matproduksjon er langt mer enn kjøtt, som man begynner å vite er helsefarlig i for store mengder. Så spiser vi oss også syke. Nordmenn burde i langs større grad gå over til økende grad av vegetabilsk diett, for sin helse, for klimaet, og for dyrene.

Vi som er for rovdyr, for ulv og dokumenterer forskning - skriver vi, snakker vi for døve ører? Det kan virke slik, for evne til å innrette seg at Norge skal ha rovdyr, virker like fraværende som for 17 år siden da jeg begynte å arbeide for et mer naturvennlig syn på rovdyr. Trist med denne norske vrangviljen...trist for alle de tusen sau som ikke får det vern de fortjener.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags