Gå til sidens hovedinnhold

Ytringer og personangrep

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ikke bra når politikere, som selv bør være de fremste forkjempere for demokratiske prinsipper og som også har kommet til makten på grunn av de samme prinsippene, beklager seg når Sanna Sarromaa benytter seg av retten til å ytre seg. I beste fall er dette kunnskapsløst. I verste fall er det et forsøk på å kneble meninger som vi forbinder med autoritære regimer.

Politikere i Oppland Ap mener åpenbart at Sanna kan ytre seg, bare hun ikke «driter ut» Aps ordførerkandidat. Har folkevalgte i Oppland Ap ikke forstått at legitime ytringer nettopp er ytringer som er nedlatende, harselerende, usaklige, spontane og lite gjennomtenkte?

Den dagen noen mener de har hevd på hva en akseptabel ytring er, har vi sensur, eller diktatur. Og det er vel heller ingen i Oppland Ap egentlig for? I denne saken burde man derfor ha tatt til motmæle mot Sanna sine argumenter vedrørende nominasjonsprosessen i partiet, og ikke slik jeg opplever det harselere over hennes meninger i seg selv. Det er bomskudd å gå etter spilleren og ikke ballen. I fotballen gis det et gult kort for en slik forseelse. 

Kommentarer til denne saken