Hva skjer OA?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Joda, jeg har absolutt fått mine spaltemeter i OA og vel så det, men setter pris på meninger / debatt / engasjement og kommentarer, enten det gjelder det ene eller andre temaet. At innbyggerne engasjerer seg i byen sin, tjenester som blir gitt til de som trenger det, byutvikling, pengebruk og lokalpolitiske spørsmål generelt, er positivt – uavhengig av politisk ståsted / alder / utdanningsnivå, det er en viktig del av et aktivt lokaldemokrati.

Amedia som eier Oppland Arbeiderblad sier det slik på sin nettside; «Våre mediehus er tett på sine lokalsamfunn. Lokalavisa er en viktig del og aktiv bidragsyter i å skape fellesskap og samhørighet rundt om i hele landet. De skal være en vaktbikkje og påpeke svakheter, men samtidig bidra til glede og lokalt engasjement».

I den senere tid har avisen tatt flere «grep» når det gjelder å fjerne innbyggernes mulighet til å bidra til avisinnholdet. «Baksida» med ros og ris, ble plutselig lagt ned. Den hadde kanskje utviklet seg til mer å bli en klagemur, men samtidig viste den noe om hva folk var opptatt av. Kanskje kan den lages på en annen, mer konstruktiv måte, som begrenset antall tegn pr mening, eller avisen kan sette opp et tema (ad aktuelle lokale saker) å få meninger om det.

Etter nyttår registrerer jeg at debattsidene plutselig er halvert og den ene debattsiden er erstattet av en helsides annonse for OA selv, eller annen reklame. Trist om dette vurderes som viktigere enn innlegg fra innbyggerne - her har nettopp alle hatt en mulighet til å delta med meninger, jeg tror fortsatt ikke at meningene mangler, enten det gjelder ulv, storsykehus eller omsorgspolitikk. Jeg har fått mange innlegg på trykk gjennom årene (og er glad for det), men lover å ligge lavt, om debattsidene kommer opp igjen, det er noe av det viktigste i en lokalavis – for lokaldemokratiet, om det er engasjement man ønsker.

Jeg savner fortsatt lokalpolitisk stoff og at avisen følger aktuelle saker i kommunestyre og formannskap, informerer innbyggerne, stiller spørsmål til politikere og administrasjon, løfter fram saker, ikke bare refererer fra møter. Som Amedia selv sier er intensjonen til en lokalavis blant annet «å være vaktbikkje å påpeke svakheter, og å bidra til glede og engasjement». Da er det viktig at OA «tør» å ta opp saker som kan skape debatt – kan virke som det heller er lite som engasjerer journalistene?

Vi står foran et kommunevalg om ikke alt for lenge og det er viktig hvem som blir sittende i styre og stell, de skal forvalte og prioritere bruk av skattepengene våre – mye godt avisstoff kan lages ut fra dette, ikke minst å la innbyggerne bli kjent med de som stiller til valg og hva de står for i lokalpolitisk sammenheng – FØR valget.

Avisen blir veldig mye sport og Bil-bilag og det er vel og bra for de som er interessert i det, men den levende debatten er absolutt like viktig.

Det «nære» og hyggelige stoffet som hilsener og gratulasjoner (til den eldre garde) ble fjernet for en tid tilbake, og hele bakerste side går nå med til dagens bilder og en eller annen informasjon om et eller annet. Greit det, av og til, men ikke hver dag – det føles litt som enkelt fyllstoff og da vurderes vel dette til å være viktigere enn «innspill» fra innbyggerne?

OA har litt å gå på, ifølge Amedia sin egen intensjon, når det gjelder å være vaktbikkje å påpeke svakheter i lokalsamfunnet – «hverdagsgleder» er avisen ganske god på, som referat fra kulturelle aktiviteter og «årets første Hestehov» stoff, vi trenger de hyggelige sakene også – men for «å bidra til lokalt engasjement», trengs det nye engasjerte koster i OA huset. Produktet har blitt for intetsigende nå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken