Samfunnsdugnad for hvem?

Av
DEL

LeserbrevSom en direkte konsekvens av at Norge mer eller mindre ble nedstengt i mars, har mange blitt permittert og mange er veldig utrygge på om deres jobb fortsatt vil finnes.
Permitteringer og oppsigelser har kommet og det ser ikke ut til å stoppe med det første. Dette er ikke arbeidstakernes skyld, og Årsmøtet til Fellesforbundet avd 54 Gjøvik Jern og Metall krever at feriepenger på dagpenger blir gjeninnført.
Ferie på dagpenger i 2020 og ferie uten feriepenger på en stor del av inntekten i 2021 blir dobbelt straff for de som nå står for denne samfunnsdugnaden.
I tillegg er det mange som opplever at arbeidsgiver ikke har avsatt feriepengene til utbetaling som arbeidstakerne har opparbeidet i 2019.
For mange permitterte og ledige er denne krisen langt fra over. Fellesskapet må stille opp for dem!
Permitteringsordningen må utvides til 52 uker, men Regjeringen vil se det an. Dette kan vise seg og bli farlig defensivt. Risikoen er stor for at vi da vil oppleve flere masseoppsigelser er tilbakemeldingen fra mange tillitsvalgte og arbeidsgivere som mener at det må holdes tak i arbeidsfolkene og kompetansen de besitter.
Situasjonen krever fortsatt kraftfulle tiltak og en mer aktiv industri- og næringspolitikk fremover, og innretningen på politikken må bli mer sosial rettferdig.
Staten må ta større ansvar og ikke skyve kostnadene over på arbeidsfolk. Nå er det viktigere enn noen gang å få solidariske støtteordninger på plass.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags