Gå til sidens hovedinnhold

Når ble det 3 års russetid?

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du har helt sikkert fått mange forespørsler om dette på Facebook. Du blir også oppringt om kvelden om dette, og du får høre det med det samme du er innafor døra på besøk til folk med unger i videregående skole.
«Jeg selger doruller til inntekt for russetiden min i 2020».
«Jeg selger takkekort for russetiden min i 2019».
«Gutten vår selger tennbriketter til inntekt for russetiden i 2019».


Hva er det egentlig som har skjedd med folk? Hvor er foreldrene til disse ungene? Skal det være legitimt å presse familie, venner og kjente for penger? Kan man holde på slik med å dytte på venner og kjente dyre og dårlige produkter for at man selv skal berike seg, for å få råd til å feste og drikke seg sanseløs en hel måned? Attpåtil flere år fram i tid! Og foreldrene er utrolig nok med og pusher salget på sine venner og kjente. Et evig mas om å sponse fylla til ungene deres når man er på besøk.

STOPP EN HAL! Det er faktisk IKKE russetid før man er i mai måned det 3. året på videregående skole! Det finnes fremdeles noe som heter måtehold, og det er lov å sjekke lommeboka før han sier ja til å delta på alt. Jeg er 100 prosent sikker på at det er fullt mulig å ikke bruke 100.000 kroner på russetiden.

I tillegg er dette en samfunnsmessig en egoistisk handling som ødelegger for helt nødvendig dugnadsarbeid i korps, idrettslag, speideren og andre frivillige organisasjoner som sliter med å få endene til å møtes.

Kommentarer til denne saken