Gå til sidens hovedinnhold

Ufint i kommentarfeltet: «Drep alle ulvehatere!»

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er en reaksjon til innlegget fra Olav Markestad som mener at enkelte ulveforkjempere har svært ytterliggående holdninger. Innlegget framstiller det som om ulvemotstanderne oppfører seg som helgener i debatten. Vi som har vært i debatten noen år, vet noe annet, samme hvilken side vi står på.

Noen ganger går det en kule varmt i kommentarfelt i rovdyrdebatten. Særlig i ulvedebatten. Folk blir sinte. Frustrerte. Man blir gjerne sinte og frustrerte når man ikke blir hørt. Og denne følelsen har begge sider i ulvedebatten. Og da tyr man til utbrudd man vanligvis ikke ville sagt – om man er normal i skallen – bent fram til vedkommende ansikt til ansikt.

Les også

– Enkelte ulveforkjempere har svært ytterliggående holdninger

 

Jeg skal ta en sjanse og skrive dette fra vernesiden i første omgang. Av og til kommer det en dumbom og serverer en uttalelse som er så hårreisende at man kan høre et fellesklask av alle hakene som treffer bordkanten i sjokk når ordene finner øyeeplet og forståelsen kobles med synapsene i hjernen. Det hjelper lite for de uinnvidde at mange helfjerne uttalelser er ofte impulsive. Noen er endog så lite gjennomtenkte at de blir slettet fra kommentarfelt i diverse offentlige grupper her og der. De hører ikke hjemme i voksnes kommentarrekker, i alle fall ikke hos de som ønsker å gjøre en innsats for rovdyrene med gjennomtenkte kommentarer.

Derimot kan du gjøre utrolig stor skade om du ikke sitter på fingrene dine, og skriver ting i ren frustrasjon og ubetenksom eksplosjon for å få utløp for ditt sinne over idioti og avreagere med ord du ikke mener. Noen eksempler:

– Skyt heller alle politikere.

– Han burde vært skuddpremie på.

– Hun er også rovdyr så da burde hun skyte seg selv først.

– Drep bøndene heller.

– Legg ut selvskudd på jegerne.

Debattanter som lyrer av seg disse idiotuttalelsene tenker ikke over hva de skriver. Dette er kasta ut i ren frustrasjon, men kjære dere som har lagt igjen slike og lignende kommentarer de siste dagene: SER dere hva som står? Og hvis dere med hånda på hjertet MENER det dere har skrevet om dere la fra dere noe slikt, er dere mer enn velkomne til å forlate den gruppa dere leverte kommentaren hos. For øvrig vil jeg også henstille til “den andre siden” at slike kommentarer ikke hører hjemme heller i den leiren.

– Skyt heller alle vernere.

– Han burde vært skuddpremie på.

– Drep vernerne heller

– SGT på alle ulveelskere.

Ser det stort bedre ut?

Ta dere sammen. Dere bringer debatten ned på et søppelnivå vi burde holde oss for gode til å grave rundt i. Det hjelper ikke hvilken vei frustrasjonen svinger. Ord er ord, ord leses og slike ord hører hjemme i den søppeldynga dere ønsker å trykke saken ned i. For det er en ting å være så sint at du trykker fingrene ned i bordplata når du skriver kommentar på laptop’en. Dette gjelder ALLE debattgrupper og kommentarfelt. Hvilken gruppe eller avis som nevnes, har ikke noe med saken å gjøre så lenge det finnes “debattanter” der ute som ikke klarer å sitte hardt nok på fingrene når de plystrer av at den mentale trykkokeren har nådd det avgjørende punktet.

Det er lov å være sint og føle behov for å lufte frustrasjonen, men det er også lov å bruke huet til andre ting enn å bære lua med. Tross alt er det ingen vinnere i denne debatten. Taperne er rovdyrene og beitedyra mens to sider i debatten krangler om å være best i ordkrig og politikerne legger valgflesket i riktig vindretning. Så får vi heller håpe at media begynner å vise begge sider av debatten, og ikke bare den gørrete, blodige delen som bringer mest sinna leserklikk.

Kommentarer til denne saken