Dette er en reaksjon til innlegget fra Olav Markestad som mener at enkelte ulveforkjempere har svært ytterliggående holdninger. Innlegget framstiller det som om ulvemotstanderne oppfører seg som helgener i debatten. Vi som har vært i debatten noen år, vet noe annet, samme hvilken side vi står på.

Noen ganger går det en kule varmt i kommentarfelt i rovdyrdebatten. Særlig i ulvedebatten. Folk blir sinte. Frustrerte. Man blir gjerne sinte og frustrerte når man ikke blir hørt. Og denne følelsen har begge sider i ulvedebatten. Og da tyr man til utbrudd man vanligvis ikke ville sagt – om man er normal i skallen – bent fram til vedkommende ansikt til ansikt.

Les også

– Enkelte ulveforkjempere har svært ytterliggående holdninger

 

Jeg skal ta en sjanse og skrive dette fra vernesiden i første omgang. Av og til kommer det en dumbom og serverer en uttalelse som er så hårreisende at man kan høre et fellesklask av alle hakene som treffer bordkanten i sjokk når ordene finner øyeeplet og forståelsen kobles med synapsene i hjernen. Det hjelper lite for de uinnvidde at mange helfjerne uttalelser er ofte impulsive. Noen er endog så lite gjennomtenkte at de blir slettet fra kommentarfelt i diverse offentlige grupper her og der. De hører ikke hjemme i voksnes kommentarrekker, i alle fall ikke hos de som ønsker å gjøre en innsats for rovdyrene med gjennomtenkte kommentarer.

Derimot kan du gjøre utrolig stor skade om du ikke sitter på fingrene dine, og skriver ting i ren frustrasjon og ubetenksom eksplosjon for å få utløp for ditt sinne over idioti og avreagere med ord du ikke mener. Noen eksempler:

– Skyt heller alle politikere.

– Han burde vært skuddpremie på.

– Hun er også rovdyr så da burde hun skyte seg selv først.

– Drep bøndene heller.

– Legg ut selvskudd på jegerne.

Debattanter som lyrer av seg disse idiotuttalelsene tenker ikke over hva de skriver. Dette er kasta ut i ren frustrasjon, men kjære dere som har lagt igjen slike og lignende kommentarer de siste dagene: SER dere hva som står? Og hvis dere med hånda på hjertet MENER det dere har skrevet om dere la fra dere noe slikt, er dere mer enn velkomne til å forlate den gruppa dere leverte kommentaren hos. For øvrig vil jeg også henstille til “den andre siden” at slike kommentarer ikke hører hjemme heller i den leiren.

– Skyt heller alle vernere.

– Han burde vært skuddpremie på.

– Drep vernerne heller

– SGT på alle ulveelskere.

Ser det stort bedre ut?

Ta dere sammen. Dere bringer debatten ned på et søppelnivå vi burde holde oss for gode til å grave rundt i. Det hjelper ikke hvilken vei frustrasjonen svinger. Ord er ord, ord leses og slike ord hører hjemme i den søppeldynga dere ønsker å trykke saken ned i. For det er en ting å være så sint at du trykker fingrene ned i bordplata når du skriver kommentar på laptop’en. Dette gjelder ALLE debattgrupper og kommentarfelt. Hvilken gruppe eller avis som nevnes, har ikke noe med saken å gjøre så lenge det finnes “debattanter” der ute som ikke klarer å sitte hardt nok på fingrene når de plystrer av at den mentale trykkokeren har nådd det avgjørende punktet.

Det er lov å være sint og føle behov for å lufte frustrasjonen, men det er også lov å bruke huet til andre ting enn å bære lua med. Tross alt er det ingen vinnere i denne debatten. Taperne er rovdyrene og beitedyra mens to sider i debatten krangler om å være best i ordkrig og politikerne legger valgflesket i riktig vindretning. Så får vi heller håpe at media begynner å vise begge sider av debatten, og ikke bare den gørrete, blodige delen som bringer mest sinna leserklikk.