Ulv viktigere enn etablerte næringer?

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger 

I Nationen 26. juli har ledere i Naturvernforbundet i Hedmark Thomas Cottis og Silje Ask et innlegg med overskriften «Hvordan leve med ulv?.» Det viktigste budskapet i dette innlegget er at det er ulven som skal bestemme levemåten for folk i Bygde-Norge. Vi skal innrette vår hverdag etter hvor mye ulv vi har i våre nærområder. Sauebøndene i de mest ulvebefengte områdene må finne seg noe annet å gjøre.

Og argumenter som at «hvis vi skyter ut etablerte ulvestammer, som det blir hevdet at virker som demning mot svenske streifulver, vil vi erfare at det vi har opplevd hittil av dyretragedier er bare bagateller mot hva som vil skje hvis denne demningen tas bort og svenske streifulver fritt kan fosse fram.» - Er det virkelig noen som tror på slik nonsens?

Dette er argumenter som disse statslønnede naturvernerne og forskerne, som bl.a. Petter Vabakken, prøver å innbille befolkningen.

Skal man leve etter hva Cottis/Ask bringer til torgs er det viktigere å ta vare på rovdyrene enn livsviktige matprodusenter. Disse må innrette seg etter hvor mye ulv det til enhver tid det er i deres nærområder. Ulven er mye viktigere enn etablerte næringer som produserer mat. I siste avsnitt i Cottis/Asks innlegg skriver de at «Det er et nasjonalt ansvar å ta vare på truede dyrearter – og det er naturlig at staten gir økonomisk støtte som en belønning for at kommunene tar vare på ulven.» Er det ikke snart på tide at det norske folk får presentert hvor mye denne vanvittige rovviltforvaltningen koster norske skattebetalere hvert år?

Slik kan altså de som ynder å kalle Norge et av verdens rikeste å beste land å bo i, skalte og valte med landets ressurser mens store mengder mennesker dør av sult i mange land.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags