Til vår narturhatende regjering

Bildetekst Bildetekst

Bildetekst Bildetekst

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Meninger 

Kjære Erna. Kjære Høyre. Kjære regjering i sin helhet. De siste dagene har dere tillatt et dyreplageri i norske skoger som ikke hører hjemme i noen sivilisert form og langt mindre i en sivilisert nasjon. Lokale «jegere» med altfor mye føleri har fått plaffe løs ved det miste gløtt av en ulv og forårsaket altfor mange skadeskutte dyr ... og hvorfor? Jo: Fordi dere har tillatt en fortolkning av en lov dere ikke liker, og har funnet et smutthull for å kunne tekkes en knøttliten men pengeressurs-sterk del av Norge: Skogeiere og elgjegere. Dyr lider i naturen nå, og du er en del av lidelsen, Erna.

Dette handler ikke lenger om sau, selv om den visa kommer til å bli sunget til sommeren når sauebønder i det aktuelle området vil oppdage verdien de har mistet i et velfungerende ulverevir, for ikke å snakke om TO revir som stenger for streifulv over grensa ... Den horrible sauepolitikken i Norge er en ustemt melodi på sitt eget spor. Nå handler det om at skogeiere vil ha elgen i fred så de kan selge jakt til elgjegere som ikke vil jakte med bikkja i bånd, og det handler om elgjegere som nekter å jakte med bikkja i bånd. Det har ikke noe å si at det finnes nok av elgjegere som kan dokumentere at hund i bånd under jakt både fungerer bra og er langt mer humant for viltet de jakter.

Skadeskyting, Erna. Et ord du ikke vil ha på samvittigheten, men du har det nå. Skadeskutte dyr. Skutte ulver som halter fortvilet rundt eller krøller seg sammen i smerte og ensomhet fordi flokken – familien – er drept uten grunn, mens jegere skryter av hva de har gjort på nærmeste kafé over en kopp kakao og ler tøft av bragdene – dette er ikke oppspinn, dette er faktisk sett av en av vernerne som var til stede under jakta i går!! En varm kakao var langt viktigere enn å være ute i skogen og lete opp det dyret som var skadeskutt – i skrivende stund lider dette dyret på grunn av norsk regjering. På grunn av deg! Og jeg skammer meg over norsk naturpolitikk, over DIN regjering, Erna. Dette er en disrespekt for liv, en total uinteresse for å avslutte lidelsen de selv har påbegynt ved å være alt for ivrige på avtrekkeren fordi det for guds skyld haster å skyte ved første streifblikk av en ulveskrott ... Det ligger prestisje hos lokale «jegere» i dette å skyte ulv; det er noe alle involverte i denne debatten vet.

Regjeringen er ansvarlig for lidelsene i skogen nå, Erna. DU er ansvarlig for lidelsene og dyreplageriet. Dette er en slakt som aldri skulle ha funnet sted, noe du faktisk vet godt. At godt betalte jurister har lest Bernkonvensjonen og andre internasjonale forpliktelser grundig og funnet smutthull i fortolkningen, fjerner ikke det faktum at du er statsminister for nordmenn som ser hva som foregår og tolker sine synsinntrykk ut fra vårt hjertes oppfatning av lov og rett. Heller ikke kan regjeringa gjemme seg bak at dette er under lovlige former, for historien har vist gang på gang at det som er lovlig, ikke nødvendigvis er rett! Norge overlevde 2. verdenskrig, trenger jeg si mer enn det? At jakta fikk fortsette ga et solid lyskespark i retning norsk lov og rett – jeg med mange har mistet all tiltro til lov og rett.

En tragikomisk sammenligning: Betaler jeg ikke skatten min som selvstendig næringsdrivende i første termin, får jeg regning på fullt beløp for hele året når purring kommer. Som om jeg skulle ha større sjanse for å betale hele beløpet når jeg ikke engang hadde råd til å betale første termin av fire ... Men det er lov og rett, og ingen skal snyte staten ... Det har ikke noe med sunn fornuft å gjøre. Men staten kan godt snyte folket i sitt flertall så lenge de finner smutthullene de kan skyve foran seg og gjemme seg bak. Faktisk. I overført betydning: Etablerer et par ulvefamilier seg på svenskegrensa med et par dyr utenfor den for jævlige ulvesonen uten å ta en eneste sau, da er helvete løs i form av hylekoret fra elgjegerne som allerede har ca. 30 000 skrotter på samvittigheten nasjonalt et helt år.

Erna Solberg ... dette gjelder langt mer enn en gråtass eller ti som labber rundt i norsk natur. Det gjelder troverdighet hos politikerne og det velgerne ser, en troverdighet som er grundig svekket hos mange voksne hardtarbeidende i Norge. Dette er deres velgere – kanskje dere vil oppleve at tomme løfter om skattelette og billigere drivstoff samt nedlagt bompengering ikke lenger blir trodd, for dere sviktet allerede når vi stolte på dere angående naturen ... Tar dere sjansen på det ved neste valg? Dreper dere ulvene, dreper dere velgernes tillit – dere har drept min tillit for lenge siden med deres naturhat og mistolkning av internasjonale forpliktelser for naturen. Det gjelder regjeringens unnasniking i paragrafer ... Hvilken paragraf er det dere skal snike dere unna neste gang? Gjelder det skattelette? Barnehager? Eldreomsorgen da? For når dere nå har lært at dere kan trille terning slik det passer dere ang. ulvene våre, da har dere allerede lært at dere kan gjøre hva pokker dere vil, uten at noen av våre protester kommer dere for øre.

Jeg skammer meg over landet mitt. Var det DET dere ville oppnå da dere planta flagget i regjeringen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags