Svar til Helberg og Riekles i ulvedebatten

Arkivbilde

Arkivbilde

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDu verden, nå har jeg vist stukket fingrene i et vepsebol. Det stikker fra alle kanter. Både med netthets og bl.a. fra to kvinnfolk som er fortørnet over å bli motsagt i sin higen etter å verne ulven og sverte sauenæringa.

De karakteristikkene jeg har brukt mot disse kvinnfolka er som blåbær å regne i forhold til den vedvarende hetsen mot ei hel næring som har gått igjen i alle deres innlegg i årevis. Når man må ty til så simpel argumentasjon som å sverte ei hel næring, som gjør noe så viktig som å produsere mat, for å forherlige en dyreart som river i hjel sine medskapninger hver dag hele året, må en ha lov å etterlyse hvor vettet er blitt av. Og de lar seg tydeligvis ikke påvirke av de forferdelige medieoppslagene som viser hvordan ulven har etterlatt seg store mengder massakrerte sauekadaver, blant annet i Hurdal, Hadeland og Toten i det siste.

Og i sitt svar til meg fortsetter Helberg å fantasere om ting som ikke har noe ned virkeligheten å gjøre. Bl.a. at det meste av det jeg skriver er sitater fra hennes innlegg. Det har selvfølgelig heller ikke noe med virkeligheten å gjøre, men for å kunne tilbakevise noen av hennes påstander må jeg nødvendigvis bruke noen sitater.

Helga Riekles er også på banen samme dag med overskriften «Uforskammet av Kristian Kvikstad», for å ta Berit Helberg i forsvar, og skriver at jeg «ikke bare er uenig i det hun skriver, men innholdet er så pepret med uforskammede utsagn at troverdigheten blåser vekk i nedverdigende ytringer».

Riekles beskylder meg for nedverdigende ytringer mot Helberg, men hva med hennes nedverdigende ytringer mot meg? Sitat: «Du har drevet med sau like etter den usmakelige, kaldhjerta, tomskalla, statsstøtta utryddingspolitikk og når du er så godt oppi åra er det faktisk ikke noe rart at du ikke klarer å åpne døra for å se inn i nåtiden». Eller det hun skriver om at jeg er «en bitter gammel rovdyrhatende mann». Var det noen som snakket om nedverdigende ytringer? Beklager Berit Helberg at jeg igjen har sitert noen av dine intelligente og vel gjennomtenkte uttalelser, og som denne gangen gjaldt min ringe person.

Helga Riekles sier også at «utsagn som vrøvl og sludder har lite å gjøre i en debatt hvor vi forsøker å møtes for å minske lidelser for alle, både tamdyr og de ville rovdyrene». Her må jeg gjenta hva jeg skrev i mitt forrige svar til Helberg. Når det gjelder såkalte forskere som i full offentlighet går ut med at det kun er svenske streifulver som dreper norsk sau, at det har ført til færre sauetap med flere ulver og et Miljødirektorat som skriver om historisk lave tapstall for rovdyr må en ha lov kalle det sludder og vrøvl. Det er kun en grunn til at det blir færre sauetap og det er at det blir sluppet færre sauer i de mest rovdyrbefengte områdene. Og i den såkalte ulvesona finnes det vel snart ikke sau igjen. Når det gjelder din omsorg for dyrene, er det kun en dyreart som teller, og det er det dyret som forårsaker de forferdelige massedrapene vi har fått servert i forskjellige medier gjennom flere år. Og har du sett bildet av denne elgen på nettet som fremdeles stå på beina men som ulven har herpesert hele hodet på. Synes du det er hyggelig å se bilder av dyr av forskjellige slag som får slik medfart av disse dyrene dere digger? Mener du det er en måte å minske lidelsene på med flest mulig ulv i våre beitemarker etter å ha sett slike bilder? Folk med vanlig vett og forstand og vanlig gangsyn innser at jo større forekomster det blir av disse lystmorderne jo større lidelser for beitedyr og alle andre gras-etere. Selv du Helga Riekles må innse at beitedyr eller andre gras-etere aldri kan leve i fredelig eksistens. Det forekommer bare i disneyfilmer og liknende tegnefilmer.

Jeg kan opplyse at jeg er ingen ulvehater. Ulven er bare et dyr som følger sine instinkter, men i motsetning til menneskenes beste venn hunden, som det er strenge båndtvangsbestemmelser på, har noen uansvarlige politikere fredet dette største og farligste av alle hundedyr og sluppet dem løs i våre beitemarker hvor den fritt kan operere hele året, og hvor den i mange tilfeller opptrer som massemorder. Er det noen en har grunn til å hate er det de som har ansvaret for å la denne miljøkriminaliteten skje, og som blir støttet av ekstreme ulveforkjempere som aldri får nok av dette skadedyret i våre utmarker.

Jeg kan også opplyse Helberg om at jeg ikke har problemer med å se inn i nåtiden, og jeg gremmes over at det virkelig finnes folk i nåtiden med så ekstreme holdninger til ei viktig matproduserende bondenæring, som det hun og hennes likesinnede tilkjennegir.

Jeg kan leve godt med å bli kalt uforskammet av så uforskammede kvinnfolk som til de grader hetser dem som gjør noe så viktig som å produsere mat, og som også får ødelagt mye av sommeren med å lete opp skadde og ihjelpinte dyr etter massemordere som disse «uforskammede kaldhjerta» kvinnfolka ikke får nok av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags