De vil ikke vite, de vil tro!

Noen tror at jorda er flat, selv i 2017

Noen tror at jorda er flat, selv i 2017 Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet heter seg fra gammelt av at man ikke bør tro, man bør vite. Dette er et ordtak som fungerer i alle sammenhenger, for uten å vite blir folk utsatt for justismord, løgner får regjere og fakta blir myter som lagres under «kjedelig» mens uvitende gjør seg opp sin egen mening basert på rykter, håp og hat. Noen vil nemlig ikke vite, da de ikke takler sannheten. Det er mer beleilig å tro.

Dette passer i de fleste sammenhenger i samfunnet, selv om jeg nå har den rykende ferske nyheten i ulvedebatten i tankene. Det går nemlig en bølge av vantro, sorg, fortvilelse og raseri gjennom ulvemotstandernes grupper. En nyhet er sluppet som de absolutt ikke vil tro på. Til tross for at nyheten er basert på uavhengig forskning langt utenfor norske landegrenser. Betalt av deg og meg.

Hos Miljødirektoratets egne sider står det å lese: Første del av Stortingets bestilling av en utredning om ulvens genetikk er nå klar. Tre uavhengige amerikanske forskere har evaluert tilgjengelig forskning og konkludert med at den norske/skandinaviske ulvebestanden i Norge stammer fra immigrasjon fra Finland og vest-Sibir. De finner ikke bevis for hybridisering med hunder i dagens ulvebestand. Dette vil ikke ulvemotstanderne med ihuga tro på ryktene, håpene og konspirasjonsteoriene om både utsatt ulv og innblanda hundegener finne seg i, så da tror de ikke på det. De trekker kompetansen til forskerne i tvil, selv om det ikke er noen smågutter som har vært på saken. De påstår at forskerne må ha fått betalt for å komme fram til dette resultatet, for så lenge resultatet ikke går i deres trosretning, kan det jo umulig være sant det de har lagt fram og da MÅ de være kjøpt og betalt, de uavhengige forskerne.

Skuffelsen må være stor, jeg skjønner det. Det jeg derimot ikke skjønner, er den innbitte motstanden til fakta. Samme hva det gjelder. Det er som om man skulle forsøke å forklare dem dette med at 2 + 3 er fem ved å legge sammen epler eller appelsiner, og de likevel nekter å tro det når det er rett foran nesa på dem. Resultatet som kom, er et resultat som vernere forutså og forventet, og det er irriterende fordi det er så unødvendig. Det skulle ikke være nødvendig å sløse slik med skattebetalernes penger bare for å stilne et hylekor som aldri vil tro på resultatet, samme hvor solide forskernavnene er. http://www.miljodirektoratet.no/Custom/Views/Pages/StandardPageTemplate.aspx?id=25469&epslanguage=no

Noen her i landet tror fremdeles at jorda er flat. Tro er viktigere enn konstaterte faktum og jeg lurer bare… hvor uavhengige må de forskerne være, som ulvehaterne vil godkjenne for at resultatet skal være endelig nok til at de skal godta at ikke finnes såkalte hybrider (riktig betegnelse er bastard) med spor av hund i seg, i norske ulver? Så vidt meg bekjent, er det ganske stor manko på de fleste forskere på mars…

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags