Hatpropaganda mot rovdyrene må snart få en stopp i Norge.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevFolkeaksjonen ny rovviltpolitikk har ikke mye sympati med en natur som vi alle tilhører...også vår store rovdyr. Nu er det Arne Warberg ,leder for lokallag i sin tur som kommer med det samme gigantiske tøvet at ulvene vi har i Norge er satt ut.

Ulven levet i vårt område mange tusen år før vi slo oss ned her med våre husdyr. I 1960 var ulven så godt som utryddet, Dyr søker tilbake til områder de har hørt il. Et ulvepar vandret inn fra Russland..og i  I 1971 ble ulven fredet..på papiret.Det ble det leven av. Internasjonale avtaler ble undertegnet om å ta vare på de store rovdyrene i levedyktige bestander. Bestandene er holdt nede til langt under levedyktighet for ulvens vedkommende. En vedvarende konflikt  med ustanselig legal og illegal jakt, er stygge dramaer  i lille,  rike Norge. 

Mens andre land nedover i Europa, med det  ti dobbelte av befolkning...med sau på beite som de tar seg tid og råd til å passe på, er bestandene av ulv fra et par hundre, til 700 ulv i Spania,og Italia,600 i Polen...opptil 1000 ulv i de Baltiske landene. Tyskland gjør plass til enda flere enn de 160 ulv  landet har i dag.

Lille Danmark gjør plass til vel 100 ulv. I England diskuteres det alvorlig om det nu ikke er på tide å få tilbake noe av det ville landskapet landet var bygget på i sin tid, og gjøre plass til ulv nord i det skog rike delen av  landet. Hva skjer i det tynt befolkede og langstrakte landet Norge?...Jo...vi er i gang og utrydde rovdyrene en gang til. Nu er det lov å skyte bjørn i det den tumler utav vinter dvalen...slapp og halvblind. Jervehi søkes opp fra helikopter..unger graves ut og skytes, så moren. gaupejakten er i gang..og det er greit å skyte gaupeunger. Vi hadde 600 gauper nu har vi knappe 300 dyr..og enda krever rovviltnemndene at 90 gauper skal skytes...grunnet SAUNÆRINGEN som vi ikke trenger i det gigantiske antall som er i dag.Ulven jages fra helikopter og skytes...dette kalles jakt...vi hadde 68 ulv...nu er 15 skutt.og dette er ikke nok. En bitteliten del av norsk befolkning; sauebønder , jegere og maktsyke skogeiere er illsinte  og forlanger vår miljø og klima minister til å gå av.  Han nektet å skyte å skyte 32 ulv til. I mens vokser våre klovdyrbestander til langt over det forsvarlige. Flere tusen kollisjoner årlig, med bil og hjortedyr er ikke trivelig hverken for dyrene eller trafikantene. Hver kollisjon med elg koster ca. kr.150 000.-i oppretting av materiell og helse hjelp. I mens dør 120 000 sau på utmark forde den norske bonden ikke tar seg tid til å verne og passe dyrene sine. Men de 20 000 sau som faller for rovdyrangrep, da kommer det dobbelte av slakte vederlag i erstatning .

 Vi er mange mange tusen som i dag er inderlig lei av at en marginal del av befolkningen maser seg til å skyte de får rovdyrene landet har .Naturen trenger topp predatorer, og ulven er det dyret som mest sørger for en sunn balanse i faunaen. Ulven er ingen trofe jeger. men ta de svake dyrene. Vi er inderlig lei av at en pil råtten sauenæring, som motstandere kaller bærekraftig matproduksjon,  vi er lei av skyteglade jeger som aldri får nok av blod, vi er lei av skogeiere som taper noen kroner fra færre leietakere, vi er lei av den propaganda et ulven er farlig. Oppspinn fra eventyr!

 70 % av befolkningen ønsker  ulv i vårt land, 30 % av disse ønsker flere ulv!

Årene går... grupperinger som FNR , mange av medlemmene aktive jegere,holder konflikten gående med sin hat propaganda. De som taper er dyrene...sauene som ikke får det vern de trenger, og rovdyrenes som ofres fra uendelige groteske forfølgelser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags